blog-logo

Rapelul este asigurat pentru toate persoanele care au primit prima doză

Rapelul este asigurat pentru toate persoanele care au primit prima doză

Având în vedere scăderea numărului de doze de vaccin primite de România în 18 ianuarie, există o diferenţă între numărul de doze de vaccin disponibile şi numărul de persoane programate în următoarele trei săptămâni.

Având în vedere că România a primit doar jumătate din dozele promise de Pfizer, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) precizează că doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19 este asigurată pentru toate persoanele care au făcut prima doză.

În 18 ianuarie au ajuns în țară doar 92.340 de doze de vaccin, deși canitatea prevăzută inițial era dublă, deoarece Pfizer a anunțat că reduce temporar livrările în mai multe țări UE pentru a-și mări capacitatea de producție în Europa.

Alte articole:   Troleibuzele Solaris au parcurs în Braşov 1 milion de kilometri, în mai puțin de un an

Doza de rapel va fi, însă, asigurată pentru toată lumea şi deocamdată nu se impune amânarea rapelului pentru nicio persoană. În cazul în care acest lucru va fi necesar, CNCAV precizează că rapelul poate fi făcut şi la 42 de zile, fără a fi afectată eficacitatea.

”Doza de rapel  este asigurată pentru toate persoanele care au primit prima doză. Având în vedere ritmul vaccinărilor şi scăderea numărului de doze livrate  de furnizor la data de 18 Ianuarie, cu 51,3% (o diminuare cu 92.340 doze de vaccin), la acest moment există o diferenţă între numărul de persoane care efectuează rapelul pentru următoarele 3 săptămâni şi numărul dozelor existente în stoc. Necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din tranşele alocate săptămânal  pentru România, aşa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schema completă de vaccinare pentru fiecare persoană”, a transmis, vineri, CNCAV.

Potrivit GCS, necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din tranșele alocate săptămânal pentru România, așa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schemă completă de vaccinare pentru fiecare persoană, informează Digi24.

Alte articole:   Educatie Juridica Brasov - Suspendarea permisului: Instanțele nu pot aprecia proporționalitatea măsurii și nu o pot înlătura sau reduce

Conform precizărilor din prospect și ale OMS, rapelul poate fi făcut la un interval de 21-28 de zile, de la prima doză, existând posibilitatea chiar de a extinde, conform studiilor, până la 42 de zile, fără afectarea eficacității vaccinului, precizează GCS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate