blog-logo

Chefi renumiți din România vă învață cum să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, desert din pește cu glazură de ciocolată

Chefi renumiți din România vă învață cum să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, desert din pește cu glazură de ciocolată

Newsbv.ro împreună cu Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA) vă provoacă să pregătiţi mâncarea preferată acasă, beneficiind de sfaturile maeştrilor în arta culinară, membri ai Asociaţiei.

Pentru că este weeke-end și, poate, aveți mai mult timp la dispoziție să puteți ceda provocărilor în bucătărie, astăzi vă propunem o rețetă de desert mai deosebită, care ne-a fost dezvăluit de chef Adrian Szűcs.

Desert din pește cu glazură de ciocolată

Ingreditente: Șalău, Cambula – 120gr, 2 felii de pâine- eliminăm coajă, Ouă – 2, Cremă de brânză- 50gr, Cacao – 35gr, Apa – 100ml, Ulei – 200 ml (pentru prajire si glazura), Chilli- 5gr, Zahăr -10gr, Sare, piper după gust, Decor

Mod preparare: Pregătim feliile de pâine pentru friganele, condimentate cu zahăr. Prajim peștele condimentat cu sare, piper, chilli si zahăr – avem grijă să nu se ardă de la zahăr. Crema de brânză o amestecăm cu zahărul rămas.

Alte articole:   Baschet feminin: S-au stabilit echipele calificate în turneul Final 8 al Cupei României

Într-o cratiță punem apă la foc, iar cand clocoteste adăugăm cacao si ulei și amestecăm. După ce am terminat toate operațiunile ne apucăm de montaj. Baza va fi o feli de pâine dată prin ou si prăjit în ulei, deasupra punem jumătate de cantitate de brânză, adăugăm peștele tăiat la dimensiunea feliei de pâine.

Adăugăm deasupra brânză rămasă si felia de pâine rămasă. Vom turna peste preparatul creat glazura făcută din cacao. Urmează să montăm pe farfuria dorită și decoram cu ce avem la indemana.

Despre chef Adrian Szűcs

1998-1999 bucătar la popota unității militare 2006-2008 bucătar Spania 2009 – 2013 Restaurante din Austria, Zalău, Alba Iulia, litoralul Mării Negre.

Alte articole:   Două medalii de bronz pentru floretiștii brașoveni

În 2010 a câștigat concursul național la un post de televiziune cu specific gastronomic PaprikaTv – unde a fost imaginea postului. În perioada 2011- 2019 a colaborat cu mai multe restaurante din țară si Europa.

În 2017 a participat la emisiunea culinară „Chefi la cuțite”, unde a reusit să fac parte dintr-una din cele 3 echipe. Tot în 2017 a participat la un concurs internațional, unde a câștigat trofeul evenimentului – „Peștele Durabil” si, totodată, am intrat în organizația A.C.E.E.A.

„Am cunoscut bucătari talentați, conduși de dr. Iulia Drăguț și Radu Zărnescu. Făcând parte din această organizație, am participat la concursuri internaționale: Macedonia – 4 medalii de aur, 1 medalie de argint. Italia – locul 2 la secțiunea paste, Coreea – 5 medalii de aur si trofeul. În 2017, la finalul anului, am scris o carte care se numește «Meniul din casa ta». În 2018 am deschis școala de bucătari «La chef SZŰCS ADRIAN», în urma cursurilor de formator pe care le-am absolvit. În 2019 am realizat cel mai lung hot-dog din Europa – 101 metri, pentru ajutorarea unui om cu probleme de sănătate. De asemenea, am gătit pentru 400 de copii orfani, în cadruul unui eveniment caritabil. Am creat preparate street-food unice. Am gătit în decursul carierei mele pentru toate categoriile de oameni: de la om simplu până la vedete și miniștri. Visul meu este să ajung să gătesc pentru un președinte de stat”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.