blog-logo

Mușchi de vită, sos de cafea cu ciocolată și piure de morcovi cu ghimbir

Mușchi de vită, sos de cafea cu ciocolată și piure de morcovi cu ghimbir

Din păcate, epidemia nu ne dă pace, iar măsurile de protecţie au impus închiderea multor restaurante. Iar când ne e pofta de o mâncare deosebită, facem comandă şi aşteptăm să ajungă curierul. Însă, cu toată strădania curierului, mâncarea nu ajunge aşa cum ne-o dorim, fierbinte.

De aceea, newsbv.ro împreună cu Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ vă provoacă să pregătiţi mâncarea preferată acasă, beneficiind de sfaturile maeştrilor în arta culinară, membri ai Asociaţiei.

Pentru astăzi, executive chef Bogdan Corduneanu vă propune o rețetă de vis.

Este o zi deosebită, dar din nefericire nu putem invita persoana iubită la un restaurant. Nu este o problema! De flori și lumânări te ocupi tu, iar noi te ajutăm cu o rețeta deosebită.

Mușchi de vită, sos de cafea cu ciocolată și piure de morcovi cu ghimbir

Avem nevoie de: muschi de vita – 300 g, sare și piper

Pentru sos: Unt – 50g, Vin 100 – ml, ceapa taiata marunt, sos Worcestershire – 10 ml, zahar brun cu melasa – 70 g, cafea expresso 30ml, ciocolata – 5 patratele.

Alte articole:   Vaccinul Pfizer, mai puțin eficient în cazul persoanelor care suferă de obezitate

Piure de morcov cu ghimbir: morcovi, ghimbir, unt, sare și piper

Cum pregătim mușchiul de vită

Pregătim carnea din timp, o tamponăm cu un prosop de hârtie pentru a înlătura excesul de apă, o fasonăm și o condimentăm cu sare și piper

„Avem tigaia încinsă, o gătim câteva secunde pe fiecare parte pentru a închide porii și a păstra savoarea și sucurile înăuntru. Nu o apăsăm pe grătar sau tigaie și nici nu o împungem cu furculița, deoarece se pierd toate sucurile și aromele care păstrează frăgezimea cărnii de vită”, ne dezvăluie chef Corduneanu.

Sosul se gătește astfel

„Am tocat o ceapă măruntă, apoi am călit-o în unt cu un praf de sare și piper. Am adăugat vin roșu demisec și zahărul brun, apoi sosul Worcestershire. Am lăsat să scadă până a devenit sirop și s-a legat bine. Acum oprim focul amestecăm ușor, adăugăm cafeaua expresso și, după câteva secunde, bucățile de ciocolată”.

Piureul de morcovi și ghimbir

Punem morcovii tăiați bucăți la fiert în apă cu sare, apoi cu un blender de mână îl facem piure, adăugând unt și ghimbir ras. De asemenea, pregătim 5 fire de sparanghel, pe care le tragem la tigaie cu puțin unt și sare.

Alte articole:   INS: Scăderi considerabile ale sosirilor şi înnoptărilor în unităţile de cazare din România. Brașovul rămâne în top

Bogdan Corduneanu, brașoveanul „măritat” în Timișoara

Sunt brașovean și m-am stabilit în Timisoara de aproape 11 ani.

„Distracția” în bucătărie a început pe la vârsta de 6 ani. Când mama îmi lăsa o ciorbiță și puțin pilaf cu o pulpiță de pui, într-o crăticioară pe aragaz, de altfel o mâncare foarte bună, de care acum îmi este dor. Tot timpul ocoleam mâncarea lăsată și mă apucam să bucătăresc… dacă se poate zice așa.

După ce vărsam pe jos și pe aragaz ulei, reușeam să îmi fac și 2 ouă „ochi”.

O altă mâncare preferata erau cartofii prăjiți, eram puțin mai mare, cartofi curățați musai în fața televizorului… cu tot cu prăjit… 2 ore!

Dacă mă apucam să fac clătite… era totul un dezastru în bucatarie și nu numai! Dar erau cele mai bune clătite din lume.

Am luat aceasta frumoasa meserie în serios la îndemnul soției mele, Similia, și… interesant, sprijinit de către socrul meu.

Mama m-a „încurajat” direct: o să fii tu bucătar când o să fiu eu stewardesa. Părinții mei sunt foarte mândri de mine, doar că știu cât este de grea această meserie super frumoasă.

Alte articole:   Teatrul Sică Alexandrescu, obligat de instanţă să reia concursul pentru postul de secretar literar

Și nu era sarcastică. Ea s-a gândit la orele multe de stat în picioare, stres maxim, căldura insuportabilă și nervii întinși la maximum, încercând să îi mulțumești pe toți.

Îmi place mult ceea ce fac și mi-am găsit locul în restaurant Gloria Timișoara, unde sunt Executive Chef de 5 ani.

Am intrat in Asociatia Culturala Euro -Est Alternativ A.C.E.E.A., unde am invatat multe, dar am si fost promovat și susținut  de dna. dr. Iulia Dragut si  master chef Radu Zarnescu.

Intrarea mea in asociatie mi-a deschis noi orizonturi culinare, participand la unele concursuri in tara, dar si in afara ei. Primul concurs la care am participat a fost la Sibiu, Campionatul international de paste. unde am obtinut 3 medalii de bronz.

Apoi am participat, in Serbia, la Campionatul International Gastro-Turistic, unde am obtinut 3 medalii de aur si cupa la proba pe echipe. In Macedonia – 2019, am obtinut 2 medalii de aur si 2 de bronz. Consider că dacă practici această meserie cu pasiune, rezultate nu se vor lăsa așteptate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate