blog-logo

Se deschide sesiunea de programare la vaccinare pentru perioada februarie – martie

Se deschide sesiunea de programare la vaccinare pentru perioada februarie – martie

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 a anunțat miercuri seară că programările la vaccinare vor fi închise pentru următoarele trei săptămâni, în 31 de județe din România, însă oamenii se vor putea programa la imunizare pentru perioada februarie – martie.

CNCAV a anunțat miercuri, deschiderea sesiunii de programare la vaccinare pentru perioada februarie – martie, pe baza dozelor de vaccin existente şi a estimărilor cu privire la cele care vor mai veni în ţară.

„Ca urmare a interesului crescut al cetăţenilor pentru vaccinare, în 31 de judeţe din ţară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment şi cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare. Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia naţională de vaccinare şi cu recomandările ferme ale Agenţiei Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări şi, în mod obligatoriu, a rapelului”, a transmis, miercuri, CNCAV.  

Sursa citată a precizat că, potrivit situaţiei raportate miercuri, la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în judeţele Alba, Bihor, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi şi Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS.

Alte articole:   Braşovul, locul 3 în topul insolvenţelor, în ianuarie 2021

Programările pentru vaccinul anti-COVID se vor putea face și pentru perioada de după 1 martie.

 ”Datele raportate sunt în dinamică şi există posibilitatea ca, la ora difuzării comunicatului, situaţia să fie diferită. Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente”, a mai precizat sursa citată.  

La nivel naţional vor fi deschise noi centre de vaccinare în fiecare judeţ începând din 8 februarie. Calendarul programărilor şi suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP şi cu direcţiile de sănătate publică, au mai transmis autorităţile.

Alte articole:   Obeliscul din fața Gării Brașov, o deschidere spre nou și trecutul istoric al orașului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate