blog-logo

Cîțu: Am introdus etapa a treia A de vaccinare pentru angajații esențiali din privat

Cîțu: Am introdus etapa a treia A de vaccinare pentru angajații esențiali din privat

Angajații esențiali din mediul privat vor fi vaccinați cu prioritate în etapa a treia A, nou introdusă în strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, după ședința de Guvern în care a fost modificată strategia națională de vaccinare, că a fost introdusă etapa a treia A, în care vor fi vaccinați cu prioritate angajații esențiali din mediul privat, potrivit Digi24.

Până acum în această etapă era inclusă toată populația adultă.

„A fost introdusă etapa a treia A. Este o etapă intermediară, persoanele din sectorul privat care inițial ar fi trebuit să fie în etapa a doua vor fi acum în etapa a treia A. Sunt acele persoane care intră în legătură directă cu mai mulți cetățeni dar din privat, de exemplu personalul din bănci, supermarketuri, etc.”, a declarat premierul Cîțu.

Florin Cîțu a mai spus că se așteaptă ca etapa a treia de vaccinare să fie demarată mai repede, dacă producătorii de vaccin vor respecta planul de livrare.

„Suntem pregătiți să accelerăm și etapa a treia, care era programată să înceapă în luna aprilie, dacă vor veni aceste vaccinuri. Dacă Moderna se ține de plan, putem să demarăm mai repede etapa a treia. Și dacă AstraZeneca se ține de plan atunci cu siguranță vom accelera toate etapele.”, a mai declarat Florin Cîțu, potrivit aceleiași surse.

Hotărârea de Guvern urmează să se publice în Monitorul Oficial.

Alte articole:   HOPE on WHEELS. Pedalează în beneficiul pacienților Hospice Casa Speranței

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate