blog-logo

Consumul de electricitate din România a atins un nou record

Consumul de electricitate din România a atins un nou record

România a atins luni un record de consum de electricitate pentru această iarnă și se apropie de recordul absolut din 2017. Nivelul de consum vine în condițiile în care este ger în aproape toată țara, iar temperaturile au coborât până la -20 de grade.

Consumul de electricitate al României a depăşit luni seară nivelul de 9.500 de MW și se apropie de maximul istoric de 9.930 de MW, potrivit datelor privind starea sistemului energetic naţional, prezentate în timp real pe site-ul Transelectrica şi analizate de Agerpres.

Consumul total al ţării la ora 17:50 era de 9.562 MW, din care 8.050 MW proveneau din producție internă, iar diferenţa de 1.512 MW din importuri.

Alte articole:   17 octombrie - Ziua Patrimoniului Cultural Imaterial

Principala sursă de producţie a energiei erau hidrocentralele – 35%, urmate de centralele pe hidrocarburi – 22%, cărbune – 20%, nuclear – 17%, eolian – 2,5%, biomasa – 1,6%, fotovoltaic – 0%.

Acest nivel al consumului instantaneu este cel mai mare din această iarnă. Pe 8 decembrie 2020, Transelectrica anunța cea mai mare valoare a consumului instantaneu de anultrecut, 9.389 MW, peste valoarea maximă din luna decembrie 2019.

În istoricul ultimilor cinci ani, cel mai mare consum instantaneu de energie electrică a fost consemnat în luna ianuarie 2017, cu o valoare de 9.930 MW.

În acest context, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat luni că nu vor fi probleme în privinţa aprovizionării populaţiei cu energie electrică în această perioadă geroasă, precizând că rezervele de gaze naturale din depozite sunt în limite normale. El a precizat că pentru a putea aproviziona populaţia cu energie electrică s-a luat decizia de a amâna o revizie la Centrala de la Cernavodă, care s-ar fi suprapus cu perioada geroasă.

Alte articole:   Rezultate foarte bune pentru luptătorii de la CSS Făgăraș - Transporturi Brașov la CN Constanța

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.