blog-logo

Un bărbat a ajuns în arest după ce și-a bătut soția și a încălcat ordinul de protecție

Un bărbat a ajuns în arest după ce și-a bătut soția și a încălcat ordinul de protecție

La data de 17 ianuarie 2020, în jurul orei 00.00, Poliția Municipiului Codlea a fost sesizată cu privire la faptul că, un bărbat în vârstă de 44 ani din municipiul Codlea, județul Brașov, ar fi agresat-o fizic pe soția sa.

Cu ocazia cercetărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că bărbatul în cauză, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor discuții în contradictoriu, ar fi agresat-o fizic pe soția sa și ar fi distrus un geam al locuinței.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat, dispunându-se evacuarea temporară din locuința comună și păstrarea unei distanțe de minimum 100 de metri față de persoana vătămată, precum și față de locuința acesteia.

 Ulterior, în jurul orei 03,40, bărbatul în vârstă de 44 ani a revenit la domiciliu, încălcând măsurile dispuse prin ordinul de protecție prin care i se impunea păstrarea unei distanțe minime față de locuința soției sale.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”violența în familie” și „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate