blog-logo

În ultimele 24 de ore oamenii legii au aplicat 208 sancțiuni contravenționale

În ultimele 24 de ore oamenii legii au aplicat 208 sancțiuni contravenționale

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 17 ianuarie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 125 de locații, 72 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 19 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. Totodată, au fost legitimate aproximativ 3.000 de persoane, verificate 134 mijloace de transport persoane și 180 de autovehicule.  

Alte articole:   Braşovul, locul 3 în topul insolvenţelor, în ianuarie 2021

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 208 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 189 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 15 aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 4 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a acestora fiind de  32.000 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 2.800 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor..

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 71 de  locații și 58 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, au legitimat 266 de persoane și au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, valoare de 3.000 lei.  

Alte articole:   155 de amenzi în valoare totală de 7.250 de lei au fost date, luni, la Brașov

De asemenea, au fost verificate 66 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 52 de persoane, și au aplicat  6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Alte articole:   Teatrul Sică Alexandrescu, obligat de instanţă să reia concursul pentru postul de secretar literar

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului județ Brașov și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate