blog-logo

Federația Română de Schi duce incompetența la rang de virtute. Ania Caill, cea mai bună schioară din România, scoasă din lot pentru CM

Federația Română de Schi duce incompetența la rang de virtute. Ania Caill, cea mai bună schioară din România, scoasă din lot pentru CM

Cea mai bună sportivă la schi alpin din țară, Ania Cail, legitimată la Corona Brașov, nu a fost inclusă în lotul pentru Campionatele Mondiale! Este o nouă dovadă de bătaie de joc din partea conducerii Federației Române de Schi, care dă dovadă, încă o dată, de incompetență și că jocurile de interese ale clicii de la vârful acesteia primează performanței sportive.

Ania Caill, cea mai bună schioare din România, nu a fost inclusă în lotul național care va participa la Campionatul Mondial de la Cortina d’Ampezzo din 9-21 februarie 2021.

Deși este cel mai bine cotat sportiv din țară în clasamentul FIS: locul 84 la DH (coborâre) și 142 la super-G (aprox. 105 în noua lisa din 20 ianuarie), tânăra legitimată la CSM Corona Brașov nu apare pe listele Federației Române de Schi Bialtlon. Luni, 18 ianuarie, a fost ultima zi de înscrieri, iar echipa Aniei a făcut toate eforturile pentru a o include în lot.

Alte articole:   „Femeia, eterna poveste”, concert extraordinar dedicat zilei de 8 Martie

Prin comparație, locul cel mai bun al sportivelor incluse în lotul național pentru Campionatul Mondial este 1.729, respectiv 2.050. Managerul sportiv al Aniei Caill, alături de cei de la clubul CSM Corona Brașov, au înaintat și o adresă către Ministerul Tineretului și Sportului. Ei speră să primească un răspuns pozitiv și să reușească să facă înscrierea la campionat pe ultima sută de metri.

Ania Caill a fost înscrisă în înscrierea preliminară cerută în noiembrie. În mod surprinzător am văzut, la finalul lunii decembrie, că nu mai apare pe listă. Am cerut lămuriri prin antrenorul federal Alexandru Barbu, care a confirmat că sportiva nu este în lot, dar că nu știe care sunt motivele.

Acum, încercăm să facem tot ce se poate pentru ca sportivă cea mai bună din România să își reprezinte țara la Campionatul Mondial de la Cortina d’Ampezzo, deplasare pe care o va face oricum din fonduri proprii.

Noi schiem pentru evenimentele mari, campionate și olimpiadă. Iar dacă sportivul cu cele mai bune rezultate la un anumit sport nu poate să ajungă la competițiile importante, atunci avem o problemă mare și va trebui să luăm măsuri importante”, a declarat Ioan Achiriloaie, coordonator și manager sportiv, pentru site-ul ski-outdoor.ro.

Poate că este cazul ca noul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novak, să facă rapid curățenie la această Federație care primește bani publici. Despre demisii de onoare nu credem că mai este cazul să vorbim în cazul celor care au luat decizia ca Ania Caill să fie boicotată. Dar poate un corp de control al ministrului, al primului ministru, scoate la lumină și cum s-au cheltuit banii publici.

Alte articole:   Braşovul, locul 3 în topul insolvenţelor, în ianuarie 2021

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate