blog-logo

Adrian Streinu-Cercel: Masca de protecție va rămâne obligatorie până în 2023

Adrian Streinu-Cercel: Masca de protecție va rămâne obligatorie până în 2023

Medicul Adrian Streinu Cercel a atras atenția că masca trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare și a explicat de ce.

Streinu-Cercel spune că masca rămâne obligatorie încă doi ani, pentru că vaccinul nu protejează și mucoasele, prin urmare nu poate preveni răspândirea noului coronavirus.

„Noi am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură și deja aveau anticorpi protectori. Este de așteptat ca această a doua doză să întărească răspunsul și să consolideze. Teoretic, după a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus. Dar, atenție, masca va rămâne obligatorie până în 2023. Acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, dar nu ne protejează și la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos și renunțăm la ea, aveam toate șansele să luăm un virus pe care putem să-l dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Medicul a subliniat că vaccinul anti-COVID protejează pentru toate tulpinile în circulație în acest moment, de aceea trebuie să ne vaccinăm cât mai repede, pentru ca virusul să fie scos din circulație.

Alte articole:   Propuneri pentru deschiderea restaurantelor, indiferent de scenariu: Certificat de vaccinare sau test PCR la intrare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate