blog-logo

Proiecte pentru 2021 la Prejmer, în contextul crizei sanitare

Proiecte pentru 2021 la Prejmer, în contextul crizei sanitare

2021 este un an dificil pentru primari, care nu știu la această oră cum să își construiască bugetul, nu pot estima de ce venituri vor beneficia, având în vedere faptul că bugetul de stat încă este creionat de Guvern. Mai mult, este incert și ce procent va fi alocat către localități (cotele defalcate) din impozitul pe salarii și TVA.

În acest context, newsbv.ro a întrebat mai mulți primari din județ ce își propun să facă, avînd în vedere și criza sanitară… Primul care ne-a răspuns este Mihai Apafi, comuna Preșjmer.

„Și într-o comună este ca într-o gospodărie. Oricât de mult reușesti să realizezi, mereu mai apare ceva de făcut și în permanență trebuie să dispui și de toate resursele minime necesare pentru a putea mișca lucrurile. În acest context, vă prezint portofoliul de proiecte pe care îl propun spre realizare și demarare din anul 2021, cu speranța ducerii la îndeplinire a cât mai multor proiecte”, ne spune primarul comunei Prejmer, Mihai Apafi.

§ Sintetic, în urma discuțiilor purtate cu noul edil al comunei Prejmer, iată principalele obiective și investiții pe care și le propune acesata.

Alte articole:   Accident cu victimă, în Brașov

§ Asigurarea bugetării pentru finalizarea contractelor de execuție lucrări în derulare privind realizare infrastructură rutieră, trotuare, rigole, accese riverani în comuna Prejmer și în Lunca Calnicului Sat.

§ Realizare infrastructură rutieră în zona numită „Cartier Prejmer”, (Străzile Prunilor, Viilor, Carpaților, Mihai Viteazu, Cenușii, Uranus, Venus, Saturn, Soarelui, Mărului), contract de lucrări semnat anul trecut pentru o perioada de 60 de luni.

§ Finalizarea procedurii de atribuire a contractului de execuție lucrări infrastructură rutieră în satul Stupinii Prejmerului și realizarea pistei de biciclete ce face legătura între Prejmer și Stupini, contract ce urmează să fie semnat în prima parte a anului în curs.

§ Reabilitare Dispensar Uman din Lunca Calnicului, Colonia de Blocuri;

Alte articole:   ÎN DIRECT Conferința Iubim Brașovul

§ Reabilitare, Dotare și Modernizare Gradinița Prejmer, proiect cu finanțare europeană în valoare de aprox. 1.000.000 de euro, procedură de atribuire în derulare, cu finalizare în aproximativ 12 luni;

§ Construirea de capele mortuare în comuna Prejmer;

§ Achiziționarea unui utilaj multifuncțional pentru întreținerea domeniului public: proiect finanțat prin GAL Curbura Carpaților, aproximativ 50.000 de euro;

§ Realizare Studiu de Fezabilitate pentru extinderea rețelei de gaze naturale la toți consumatorii din comuna Prejmer, Lunca Calnicului și Stupinii Prejmerului, inclusiv branșamente; ( durată estimată proiect 2021-2024)

§ Realizare Studiu de Fezabilitate pentru ectinderea, dotarea și modernizarea rețelei de iluminat public, inclusiv introducerea tuturor rețelelor prin pământ și înlocuirea tururor lămpilor existente, cu lămpi led, inteligente, cu telegestiune; ( durată estimată proiect 2021-2024)

§ Realizare documentație pentru amenajarea unui centru de permanență, stație de ambulanță în comuna Prejmer;

Alte articole:   Rafila: Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. În secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia

§ Realizarea documentației necesare pentru construirea de locuințe sociale prin ANL sau alte surse de finanțare;

§ Construirea unei săli de sport cu 180 de locuri, prin Compania Națională de Invesțiții, proiect aprobat, amplasament predat către CNI în luna octombrie a anului 2020;

§ Sprijinirea producătorilor locali prin dotarea pieței din centrul localității cu căsuțe de lemn achiziționate pe finanțare prin GAL Curbura Carpaților;

§ Amenajarea unui Teren de sport Multifuncțional în Lunca Calnicului Sat;

§ Identificarea unor surse de finanțare pentru Reabilitarea Școlii Gimnaziale din Lunca Calnicului;

§ Realizare documentație și montare semafor la intersecția drumului DJ112D (Str.Pictor I. Brujan) cu DN11 (Str. Principală) inclusiv trecere de pietoni semaforizată acționată la buton.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate