blog-logo

Medicii de familie primesc bonusuri dacă îi conving pe oameni să se vaccineze

Medicii de familie primesc bonusuri dacă îi conving pe oameni să se vaccineze

Medicii de familie vor fi plătiți suplimentar pentru programarea pacienților la vaccinare – este una dintre măsurile adoptate de Guvern printr-o ordonanță de Urgență care stabileşte cum vor fi renumerate cadrele medicale care vor participa la procesul de vaccinare.

Astfel, medicii de familie vor fi plătiţi cu cel puţin 30 de lei pentru fiecare pacient pe care îl programează pentru vaccinarea anti-COVID, iar cei imunizaţi urmând să fie supravegheaţi de medicul de familie şi ulterior.

Ministrul Sănătății a adăugat că suma va creşte la 50 de lei dacă din lista de pacienţi eligibili pentru vaccinare se trece de 50% sau la 60 de lei la o reuşită a medicilor familie de peste 60%.

„Medicii de familie sunt esenţiali în această periodă şi sunt esenţiali întotdeauna şi sistemul de sănătate trebuie să le acorde importanţa pe care o au peste tot în lume. În perioada următoare ne bazăm pe medicii de familie şi îi programeze pe pacienţii care vin să se vaccineze şi să stea la dispoziţie oamenilor după vaccinare.

Medicii de familie vor fi renumeraţi pentru această muncă suplimentară, e vorba de o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Vorbim de programare, informare şi monitorizarea pacienţilor. Această plată despre care vorbesc va fi de 30 lei pentru fiecare pacient, pentru acest serviciu, acolo unde medicul de familie îl programează pe pacient şi acolo unde pacientul merge şi se vaccinează şi lucrurile merg în regulă.

Când se trece de 50% de lista persoanelor eligibile la vaccinare, noi considerăm că e efort mare al medicului de familie şi atunci plata se face cu 50 lei pe pacient, respectiv 60% din lista persoanelor eligibile vorbim de 60 de lei. Aceste două puncte au aplicabilitate practică şi de mâine ne bazăm pe oamenii care vor veni alături de cei care vor veni alături de cei din centrul de vaccinare”, a precizat Vlad Voiculescu, potrivit Digi24.

De asemenea, vor primi bani și cei care aleg să lucreze în centrele de vaccinare.

Alte articole:   CFR Călători introduce un nou tren pe ruta Braşov-Bucureşti

Pentru că este o muncă suplimentară, în afara programului normal de lucru, medicii vor fi renumeraţi cu 90 lei pe oră, cu 45 lei pe oră asistenţii medicali şi cu 20 lei pe oră registratorii. Vorbim de sume brute„, a adăugat ministrul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate