blog-logo

A căzut licitația și pentru centura ocolitoare a Comarnicului…

A căzut licitația și pentru centura ocolitoare a Comarnicului…

Ministerul Transporturilor va anula licitația pentru proiectarea și construirea Centurii cu profil de Autostradă a orașului Comarnic, parte din viitoarea Autostradă de pe Valea Prahovei.

Licitația pentru proiectarea și construirea Centurii Comarnic o șosea nouă cu profil de autostradă și o lungime de 5 km. a fost lansată în vara anului trecut dar pe un studiu de fezabilitate prea vechi, (asumat ca bun de conducerea CNAIR) o documentație din 2006 care nu mai corespunde situației din teren.

Continuarea ar fi însemnat, cel mai probabil, blocaje pe parcurs, din acest motiv noua strategie este renunțarea la varianta Comarnic ca un proiect separat și includerea în contractul pentru reactualizarea studiului de fezabilitate și proiectare pentru întreg tronsonul dintre Ploiești și Brașov unde o singură firmă a depus ofertă. Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, la Radio Romania Actualitati: ,,Referitor la Contractul pentru Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic al Autostrăzii Comarnic- Brașov, acesta este pe cale de a fi semnat. Sunt niște discuții, lipsesc cei 5 kilometri de la Comarnic, ei au fost licitați într-o formă în care NU pot fi construiți, este o procedură care nu poate ajunge la bun sfârșit. Ofertantul ( n.r singurul)  care a depus oferta pentru SF și PT la Comarnic – Brașov să preia și Centura Comarnic pentru proiectare. Sunt lucruri care s-au schimbat la Comarnic. Încerc să-l trec la categoria reparat din mers”.

Alte articole:   Sondaj: Cine cred românii că este de vină pentru situația în care ne aflăm din cauza epidemiei de coronavirus

De la semnarea contractului urmează 30 de luni pentru realizarea studiilor după care  tronsoane din mult așteptata Autostradă de pe Valea Prahovei pot fi scoase la licitație pentru execuție.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.