blog-logo

Vine gerul! Temperaturile vor coborî până la -20 de grade

Vine gerul! Temperaturile vor coborî până la -20 de grade

După ninsorile care au cuprins întreaga țară, urmează 4 zile de ger în toate regiunile. Un val de aer rece va cuprinde România în acest sfârșit de săptămână, iar diminețile și nopțile vor deveni extrem de geroase.

Potrivit Digi24.ro, masa de aer rece va persista până la jumătatea saptămânii viitoare.

Vineri vremea va fi în răcire în nord, nord-vest, inclusiv în județul Bihor așadar, și în centrul țării, unde temperaturile vor coborî la -13 grade, iar cele mai ridicate valori, 4 grade Celsius la nivelul maximelor, se vor înregistra doar în partea de sud-est.

În depresiuni se vor înregistra valori termice de până la -20 de grade Celsius, avertizează directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

„Sâmbătă, duminică, luni și marți, dar mai ales în ultimele 3 dintre cele 4 zile e posibil să se înregistreze cele mai scăzute valori termice. La sfârșitul acestei saptămâni și în primele zile din saptămâna viitoare, valorile de temperatură vor scădea posibil sub -20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei și în regiunile extracarpatice. Pe litoral vor fi -7 grade, iar la București -10 grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu, potrivit sursei citate.

Aceasta a mai precizat că aceste temperaturi sunt sub normalul perioadei, iar dacă valorile termice negative persistă mai mult de 4 sau 5 zile, putem vorbi de un ger persistent.

Alte articole:   Persoanele care călătoresc în Europa pot folosi cardul european de sănătate și pentru minori

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. […] iar diminețile și nopțile vor deveni extrem de geroase. Potrivit Digi24.ro, citat de newsbv.ro masa de aer rece va persista până la jumătatea saptămânii viitoare. Vineri vremea va fi în […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.