blog-logo

În ultimele 24 de ore au fost aplicate 185 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 25.200 de lei

În ultimele 24 de ore au fost aplicate 185 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste  25.200 de lei

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 14 ianuarie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 146 locații, 58 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 9 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. Totodată, au fost legitimate peste 2.430 de persoane, verificate aproximativ  190 mijloace de transport persoane și peste  200 de autovehicule.  

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 185 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 173 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală şi 12 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a acestora fiind de peste  25.200 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 2100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 30 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 17  locații. De asemenea, au fost legitimate 343 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în contextul stării de alertă. 

De asemenea, au fost verificate 13 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 33 de persoane, au verificat 20 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă şi 2 locații, aplicând  8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1000 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului județ Brașov și aplicăm legea în litera și spiritul ei!, au anunțat reprezentanții I.P.J. Brașov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.