blog-logo

ANRE: Clienții casnici NU trebuie să depună actele de racordare atunci când schimbă furnizorul de energie electrică

ANRE: Clienții casnici NU trebuie să depună actele de racordare atunci când schimbă furnizorul de energie electrică

Consumatorii casnici de energie electrică NU trebuie să anexeze în cererile pe care le fac pentru a schimba furnizorul certificatele de racordare (CR) sau avizele tehnice de racordare (ATR)  ale locului de consum, transmite economica.net.

Într-un articol recent, jurnaliștii economica.net informau cu privire la faptul că unii furnizori solicită cliențiilor casnici, care vor să își schimbe furnizorul de energie electrică, și copie după certificatul de racordare (CR) la rețeaua electrică sau, dacă nu el există, după avizul tehnic de racordare (ATR) al locului de consum.

Jurnaliștii economica.net au obținut o clarificare asupra acestui aspect.

Într-un răspuns, ANRE precizează că furnizorul NU va solicita clientului casnic certificatul de racordare/avizul tehnic de racordare. Așadar, dispare un posibil impediment în calea clienților care vor să treacă la furnizorii cu oferte mai bune.

“Precizăm că pentru încheierea contractului de furnizare a energiei electrice pentru un loc de consum existent, furnizorul NU va solicita clientului casnic certificatul de racordare/avizul tehnic de racordare și nici convenția de exploatare”, se arată în precizarea ANRE.

De menționat că aceasta este informarea pe care ANRE a trimis-o ca răspuns la o solicitare pe care a primit-o (probabil de la un furnizor), pe care nu o putem însă face publică din motive de confidențialitate, transmite aceeași sursă.

Alte articole:   4,53 la mie, incidența la nivelul județului. La Comăna s-a ajuns la 16,5 la mie!

Precizarea este foarte utilă pentru că ea clarifică o situație care avea potențialul de a îngreuna foarte mult procesul de migrare a clienților casnici de la un furnizor la altul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate