blog-logo

Vecerdi: Înfiinţarea centrelor de sănătate de cartier este prioritatea mea

Vecerdi: Înfiinţarea centrelor de sănătate de cartier este prioritatea mea

Înfiintarea centrelor de sanatate constituie punctul primordial al agendei consilierului local Cristina Vecerdi (PNL). Aceasta susţine că sănătatea tuturor depinde de modul in care prevenim aparitia bolilor, în felul in care ne ingrijim si in posibilitatile noastre de a accesa servicii medicale de prima linie.

Vecerdi spune că accesul la medicul de familie trebuie sa se faca intr-un mediu civilizat şi să nu fie limitat la intervale de timp inconvenabile pentru populatia activa.

Consilierul PNL afirmă că serviciile medicale de calitate pentru toata populatia si reducerea riscului financiar asociat imbolnavirii sunt prioritatile proiectului pe care îl susţine, respectiv înfiinţarea centrelor de sănătate, care implica pacienti si personal medical deopotriva.

Alte articole:   Agențiile de turism din Brașov organizează tabere pentru copii

„In calitate de consilier local voi face toate demersurile pentru ca proiectul centrelor de sanatate sa fie cuprins in bugetul local din acest an”, declară Vecerdi.

Ea a amintit şi despre Spitalul Regional de Urgenta Brasov, precizând faptul că proiectul a fost demarat de administratia locala liberala care a pus bazele si a parcurs primele etape importante (stabilirea locatiei, infrastructurii,  studiu de prefezabilitate ) in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si BERD.

„In prezent, acest proiect se continua sub noua administratie locala si in calitatea mea de  consilier local si medic voi pune la dispozitie  toata experienta mea profesionala si administrativa in realizarea noului spital. Intre cele doua proiecte exista o legatura indisoliubila, avand in vedere ca existenta unor centre de asistenta medicala performanta in fiecare cartier din Brasov va diminua impactul asupra serviciilor de urgenta care vor putea sa isi utilizeze resursa umana si materiala in rezolvarea prompta a urgentelor majore. Implicarea autoritatilor locale in dezvoltarea serviciilor de sanatate este dovedita prin cresterea calitatii acestor servicii in mai multe localitati din judetul Brasov. Am credinta ca municipiul Brasov nu va face exceptie de la aceasta regula”, mai spune Vecerdi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.