blog-logo

Rafila: Situația epidemiologică din România permite deschiderea școlilor

Rafila: Situația epidemiologică din România permite deschiderea școlilor

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, despre modul în care sunt afectați copiii de COVID-19 și despre redeschiderea școlilor.

Rafila a declarat că situația epidemiologică din România permite deschiderea școlilor în momentul de față.

„Discuția aceasta globală legată de deschiderea școlilor nu e sănătoasă pentru că nu discutăm de 3,5 milioane de elevi și studenți – discutăm de mai multe categorii de elevi, respectiv studenți, iar deschiderea școlilor trebuie să se facă în funcție de câteva scenarii care să țină cont de o eventuală creștere de diferite grade a numărului de cazuri noi…

De exemplu, acum se pot deschide fără probleme, în majoritatea localităților din țară, școlile primare și de gimnaziu. La o creștere medie, să spunem, am putea discuta de menținerea școlilor primare și de un scenariu hibrid pentru gimnaziu. Deci, această abordare unitară care s-a întâmplat până în momentul de față, de luni de zile, care nu a fost fundamentată de nici un specialist sau doar de unul, nu cred că este sănătoasă. Ea nu a ținut cont nici de evoluția pandemiei la nivel național, nici de situația locală din fiecare județ sau fiecare localitate, nici măcar de modul în care se organizează școlile”, a spus Alexandru Rafila.

Rafila a prezentat și date dintr-un studiu realizat pentru Organizația Mondială a Sănătății, despre cum sunt afectați copiii de COVID-19.

„Este o prezentare pe care am făcut-o la congresul studenților la Medicină. Ea provine din surse ale Organizației Mondiale a Sănătății și de la UNICEF. E un studiu care arată câteva lucruri: copiii până la 10 ani se îmbolnăvesc mult mai rar și transmit mult mai puțin virusul. Riscurile în foarte multe țări pentru copiii care nu merg la școală, mai ales din această categorie, sunt extrem de mari în ceea ce privește sănătatea mintală”, a mai spus Rafila, la emisiunea Punctul de întâlnire.

Potrivit acestuia, nu există un pericol în plus în pandemie dacă se redeschid școlile.

Alte articole:   Teatrul Sică Alexandrescu, obligat de instanţă să reia concursul pentru postul de secretar literar

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate