blog-logo

România solicită încă opt milioane de doze de vaccin Pfizer

România solicită încă opt milioane de doze de vaccin Pfizer

Premierul Florin Cîțu a anunțat că România a solicitat Comisiei Europene încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer.

Este vorba despre doze care fac parte din cantitatea de 200 de milioane de vaccinuri negociate suplimentar la nivel European.

„Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european. Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer și contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală”, a explicat premierul Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă vaccinurile Pfizer – BioNTech, mai sunt peste 3,4 milioane de doze produse de Moderna și contractate deja de România, care vor ajunge astăzi în țară.

Alte articole:   Primarul Coliban face administrație pe Facebook. Joaca declarațiilor cu șeful Poliției Locale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate