blog-logo

Începe etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19. Cum se pot face programările

Începe etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19. Cum se pot face programările

De vineri, 15 ianuarie începe a doua etapă de vaccinare împotriva noului coronavirus, iar autoritățile au anunțat unde se pot înscrie românii care se încadrează în această etapă.

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că înscrierile pentru etapa a doua de vaccinare pot fi făcute începând cu 15 ianuarie.

Platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă vineri, de la ora 15:00.

Vaccinarea începe de vineri în centrele medico-sociale, iar celelalte categorii de persoane care se pot înscrie de vineri pentru vaccin vor fi programate începând de luni, 18 ianuarie.

Alte articole:   Hochei: Victorie în deplasare pentru Corona Braşov Wolves, în Erste Liga

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa fie online, pe siteul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin aparținători.

Programări în vederea vaccinării se pot face și prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.

Coordonatorul campaniei recomandă celor cu boli cronice să se programeze prin medicul de familie.

Pentru cei care lucrează în domenii esențiale, înscrierea pe platformă va fi făcută de angajator.

Dr. Gheorghiță a precizat că peste 100.000 de persoane vor putea fi vaccinate zilnic în cele 1.766 de puncte de vaccinare din România, însă totul depinde de stocurile de vaccinuri.

Alte articole:   Cutremur cu magnitudinea 3,1, produs în judeţul Vrancea

Etapa a doua este destinată persoanelor din grupele de risc – cum ar fi cele cu boli cronice și persoanele care au peste 65 de ani. De asemenea, în această etapă intră și lucrătorii din domeniile esențiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate