blog-logo

Cum s-a deszapezit azi-noapte şi în această dimineaţă în municipiul Braşov

Cum s-a deszapezit azi-noapte şi în această dimineaţă în municipiul Braşov

Începând cu seara trecută, 51 de utilaje ale firmei de deszăpezire, Comprest, au acționat pe străzile Brașovului. În prima etapă, activitatea de deszăpezire a vizat străzile principale, după care cele secundare și cele din interiorul cartierelor, spune purt[torul de cuv\nt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

În Poiana Brașov au acționat 5 utilaje, iar alte două au deszăpezit drumul spre Poiană. În aceasta dimineață, se circulă în condiții bune pe toate străzile din municipiul Brașov și Poiana Brașov.

Până la ora 8.00 s-au utilizat aproximativ 270 de tone de material antiderapant, stocul operatorului fiind acum de aproximativ 2.600 de tone.

În acest moment se mai acționează doar în interiorul cartierelor.

Cetăţenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest , la numărul de telefon 0268-416495.

În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.

Alte articole:   Categorii noi de angajați incluși în etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19

Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.

Etapele desfășurării acțiunilor de deszăpezire:

  • -etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;
  • -etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;
  • -etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă, cum ar fi cartierul Șchei, activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă.

Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

Pentru deszăpezirea din sezonul 2020-2021 sunt pregătite 86 de autospeciale și utilaje:
– 31 de utilaje de mari dimensiuni cu lamă și răspânditor;
– 15 unimoguri cu lamă și răspânditor;
– 2 tractoare cu lamă și răspânditor;
– 24 de tractorașe cu lamă și răspânditor;
– 14 utilaje de încărcare – încărcătoare frontale, buldoexcavatoare și buldozere.

Alte articole:   HOCHEI: Corona Brașov, o nouă victorie în Ungaria

Pentru reducerea timpului de intervenție și creșterea eficienței, activitatea de deszăpezire este asigurată din cele 3 centre (str. Carierei, str. Zizinului și Poiana Brașov).

Reamintim că înainte de sărbători, pentru a nu risca să rămână fără material antiderapant, municipalitatea a asigurat stocuri suficiente, care sunt completate permanent. În acest moment, Municipalitatea are un stoc de 2.600 de tone.

Materialul antiderapant utilizat este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune, într-un amestec care asigură eficiență până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sarea are eficiență doar până la -7 grade Celsius. În plus, amestecul protejează atât carosabilul și caroseriile mașinilor, cât și spațiile verzi.

Conform precizărilor producătorului, inhibitorul de coroziune are următoarele efecte:

  • -Previne coroziunea metalelor care vin în contact cu sarea sau alte substanțe degivrante, cum ar fi: utilaje de deszăpezire, structuri de rezistență ale podurilor, șine de tramvai, marcaje metalice pentru siguranța rutieră, autoturisme și autovehicule publice și private de transport/utilitare;
  • -Elimină costurile de reparație ale daunelor provocate de coroziunea accelerată a metalelor care vin în contact cu sarea;
  • -Prelungește perioada de folosință a șoselelor, podurilor, autoturismelor și autovehiculelor publice și private de transport/utilitare;
  • -Protejează mediul înconjurător prin blocarea efectului coroziv al sării utilizate în procesul de deszăpezire;
  • -Îmbunătățește circulația auto și pietonală din localități și accesul din exterior către acestea, prin realizarea unui proces de deszăpezire rapid și eficient, în condițiile respectării normelor europene și naționale cu aplicabilitate obligatorie în acest domeniu;
  • -Decolmatează și protejează instalațiile și sistemul de canalizare.
Alte articole:   Facturile la energie electrică vor crește mai puțin. Virgil Popescu spune cât vom plăti la curent

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate