blog-logo

ANAF trimite scrisori către datornicii la stat. Fiscul le prezintă facilitățile fiscale

ANAF trimite scrisori către datornicii la stat. Fiscul le prezintă facilitățile fiscale

ANAF desfășoară o campanie de informare a contribuabililor cu privire la măsurile fiscale a căror aplicabilitate a fost prelungită prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 226/2020.

În acest sens, ANAF a anunțat că trimite scrisori către contribuabilii care au restanțe și le prezintă facilitățile fiscale, precum și condițiile de îndeplinit pentru accesarea acestora.

Conform comunicatului ANAF, cea mai accesată facilitate fiscală a fost până acum eșalonarea la plată în formă simplificată, contribuabilii depunând peste 31.000 de cereri.

Pentru acordarea eșalonării la plată în formă simplificată și a anulării obligațiilor de plată accesorii, cererile pot fi depuse până la data de 31 martie 2021, inclusiv.

ANAF precizează că înființarea măsurilor de executare silită, inclusiv cea prin poprire bancară, se efectuează după realizarea operațiunilor de distribuire a sumelor încasate și de stingere a obligațiilor fiscale.

Alte articole:   Festivalul de Film şi Istorii începe, duminică, la Râșnov

Astfel, în această perioadă, respectiv de la data încetării măsurilor fiscale (28 decembrie 2020) până în prezent, organele fiscale au efectuat în evidențele fiscale operațiunile anterior menționate.

„În ceea ce privește reluarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară, pentru adresele de înființare comunicate de către organele fiscale înainte de intrarea în vigoare a prevederilor art. VII alin.(3) teza a doua din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, cu modificările ulterioare, precizăm că acestea au fost continuate de către instituțiile de credit, prin efectul legii, nefiind necesară transmiterea unor adrese din partea organelor fiscale”, se mai arată în comunicat.

ANAF anunță că obligațiile fiscale declarate în perioada martie – noiembrie 2020 s-au încasat în procent de 91,1%.

Alte articole:   Festivalul Cepei Roșii, la Mândra. Vlăduța Lupău și Mihai Teacă, invitați speciali 

Tipurile de facilități fiscale ce pot fi accesate pentru conformarea la plata obligațiilor fiscale pot fi consultate AICI.

Informații suplimentare puteți obține utilizând formularul de contact disponibil pe siteul anaf.ro sau telefonic la nr. de telefon 031.403.91.60.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.