blog-logo

România va primi miercuri o tranşă simbolică de vaccinuri anti-COVID-19 de la Moderna

România va primi miercuri o tranşă simbolică de vaccinuri anti-COVID-19 de la Moderna

Prima tranșă din vaccinul ]mpotriva noului coronavirus al companiei Moderna – al doilea autorizat în Uniunea Europeană, după cel al Pfizer BioNTech – va ajunge în România miercuri, a anunțat medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România.

Potrivit acestuia, prima tranșă va fi una simbolică, sub 15.000 de doze, informează Digi24.

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat recent, că România va primi, în total, aproximativ 3,5 milioane de doze de vaccin de la compania Moderna.

Cine decide ce tip de vaccin va fi administrat în cazul fiecărei persoane

Întrebat cine decide ce vaccin va fi administrat fiecărei persoane în condițiile în care România va avea la dispoziție și serul Pfizer/BioNTech și pe cel de la Moderna, Valeriu Gheorghiță a explicat că decizia va fi luată de personalul medical din centrul de vaccinare.

 ”Evaluarea se face de către personalul medical din centrul de vaccinare pentru a se identifica eventualele contraindicații. Există o diferență între cele două tipuri de vaccinuri legate de categoria de vârstă, Moderna este indicat la persoane de peste 18 ani, în timp ce Pfizer, la persoanele de peste 16 ani. Plecând de la datele de siguranță și de eficacitate care sunt absolut similare și nu există diferențe semnificative între aceste două tipuri de vaccinuri, decizia va fi a medicului și a personalului din centru de vaccinare, ținând cont de disponiilitatea vaccinurilor pe care o vor avea în centre. Dozele livrate de compania Moderna sunt într-un număr foarte mic, incomparabil mai mic decât numărul dozelor livrate în baza contractului cu compania Pfizer, iar din acest punct de vedere, nu putem să garantăm, la momentul actual că în fiecare centru de vaccinare vor exista cele două tipuri de vaccinuri”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Pînă acum, România a primt patru tranșe de vaccinuri Pfizer. Până la finalul lunii ianuarie, România trebuie să primească 600.000 de doze de vaccin.

Alte articole:   Asociația Carpaterra lansează Geoparcul Carpaterra, primul din județul Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate