blog-logo

Oamenii legii au dat 190 de amenzi în valoare totală de 12.000 de lei

Oamenii legii au dat 190 de amenzi în valoare totală de 12.000 de lei

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, sub autoritatea instituției Prefectului, au organizat și desfășurat noi activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Activitățile desfășurate de către polițiștii brașoveni sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov, privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Alte articole:   155 de amenzi în valoare totală de 7.250 de lei au fost date, luni, la Brașov

Astfel, la data de 11 ianuarie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 166 de locații, 69 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 10 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

Polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimate peste 1950 de persoane, au verificat aproximativ 120 de mijloace de transport persoane și 175 de autovehicule.

 Pentru abaterile constatate au fost aplicate 190 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 182 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individual și 8 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a acestora fiind de 12.000 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat 1890 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Alte articole:   78 de elevi din județul Brașov au coronavirus

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 51 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 63 de locații.

Totodată, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3500 lei.

Au fost verificate 74 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 76 de locații, au legitimat 21 de persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3600 lei.

La data de 11 ianuarie 2021 a fost înregistrat un apel TELVERDE pentru semnalări de nerespectare a măsurilor stabilite în context COVID-19.

Alte articole:   155 de amenzi în valoare totală de 7.250 de lei au fost date, luni, la Brașov

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Adoptați o conduităp responsabilă și respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate