blog-logo

Medicina Legală din Brașov are nevoie de un sediu nou. Soluția de avarie: containerele

Medicina Legală din Brașov are nevoie de un sediu nou. Soluția de avarie: containerele

Serviciul Județean de Medicină Legală (SJML) Brașov face eforturi pentru extinderea sediului actual. Până una-alta, instituția a încheiat un contract de comodat cu un partener privat prin care a obținut folosința unui ansamblu de containere mobile în care vor fi amenajate trei birouri și o sală de consultații.

Dr. Octavian Jardan, proaspăt numit în fruntea SJML Brașov, spune că, în această perioadă, cu sprijinul Spitalului Județean, se lucrează la racordarea utilităților, astfel încât, în cel mai scurt timp, angajații să lucreze în condiții decente.

Sursa citată a precizat că, de zeci de ani, condițiile în acest sediu sunt improprii, cu încăperi mici, în care lucrează întreg personalul, în contextl în care numărul angajaților a crescut constant în utimii ani.

Alte articole:   Incendiu la o casă în Poiana Mărului VIDEO

Acum, în serviciul nostru lucrează 30 de persoane, printre care 5 medici rezidenți. În plus, aici vin cetățenii când au nevoie de expertiză medico-legală. O mare problemă apare în ziua de joi a fiecărei săptămâni, când se întrunește comisia medico-legală psihiatrică pentru consultații oferite vârstnicilor din tot județul, care au nevoie de certificate medico-legale necesare pentru intocmirea actelor notariale, precum și de expertize psihiatrice de altă natură. Unii dintre pacienți sunt transportabili doar cu ambulanța, având vârste înaintate sau pentru că au afecțiuni grave. Această perioadă este cu atât mai dificilă cu cât, din cauza măsurilor impuse de pandemie, trebuie să asigurăm distanțarea fizică de cel puțin 1,5 metri între cei care așteaptă să intre la consultații”, a declarat medicul legist citat.

Alte articole:   Hochei: Victorie în deplasare pentru Corona Braşov Wolves, în Erste Liga

Jardan a solicitat administrației județene sprijin pentru obținerea unui nou sediu care să întruneaască toate condițiile necesare, în vederea extinderii Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov, secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Am purtat deja discuții pe această temă cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, dr. Călin Cobelschi, care ne-a promis tot sprijinul pentru rezolvarea acestei situații. Avem nevoie de un alt sediu, conform normelor europene”, a adăugat dr. Jardan.

Planuri de viitor

În contextul epidemiologic actual, Serviciul Județean de Medicină Legală își propune nu doar construirea unui sediul propriu pentru respectarea normelor procedurale privind efectuarea expertizelor, a constatărilor și a altor lucrări medico-legale și a Metodologiei unitare stabilite de Consiliul Superior de Medicină Legală și Ministerul Sănătății, dar și extinderea spectrului de activități medico-legale prin înființarea unor laboratoare noi (biocriminalistic, diatomotologic, radiologic) și prin îmbunătățirea laboratoarelor existente (prosectură, histopatologic, toxicologic), în vederea acoperirii necesităților rețelei de Medicină Legală din județul Brașov și județele limitrofe.

Alte articole:   Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile se pot vaccina în etapa a II-a, fără programare

Nu în ultimul rând, noul șef al SJML vrea și înființarea unor săli pentru activități didactice a studenților de la Facultățile de Medicină și Drept.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate