blog-logo

Cele mai bune metode să înveți engleza rapid

Cele mai bune metode să înveți engleza rapid

În contextul pandemiei, pe piața muncii s-au produs schimbări majore, iar consecința firească a crizei economice și sociale instalate în urma măsurilor restrictive impuse de stat a fost o creștere a ratei șomajului.

Pe o piață a muncii cu o rată a șomajului în continuă creștere, o limbă străină îți poate oferi un avantaj competitiv în raport cu alți candidați, iar engleza a devenit oricum „limba oficială” în multinaționale, așa că dacă îți dorești să o înveți rapid, în acest articol găsești câteva metode care te pot ajuta să îți dezvolți vocabularul și să ajungi să o vorbești fluent.

Una dintre cele mai bune modalități de a învăța o limbă străină e să asculți pasiv pe cineva în timp ce vorbește în limba respectivă. Un audiobook sau un podcast în limba engleză pot fi ascultate, de exemplu, în metrou sau în timp ce te îndrepți spre casă, așa că nu va trebui să aloci timp suplimentar pentru această activitate. De asemenea, ai mai putea încerca să urmărești filmele preferate fără subtitrare. Atunci când creierul tău este expus pentru o perioadă de timp considerabilă la o limbă străină, e mult mai ușor să o înveți.

Fă-ți prieteni străini

Dacă vrei să înveți rapid limba engleză ai mai putea să încerci să îți faci prieteni străini, care nu știu limba română și care te vor forța să vorbești în engleză. De exemplu, poți participa la evenimente de tip Language Exchange, în cadrul cărora membrii se întâlnesc cu scopul de a exersa limbile străine pe care le cunosc. De asemenea, în cazul în care locuiești în chirie, poți încerca să îți cauți un coleg de apartament străin, cu care să poți exersa zilnic.

Instalează o aplicație pe telefon

Aplicațiile de tip DuoLingo sunt, la rândul lor, modalități excelente de a învăța rapid limba engleză. Dacă nu îți place DuoLingo, poți încerca soluții alternative, însă la fel de interactive, precum LingQ, Anki, Memrise sau Rosetta Stone. O astfel de metodă interactivă de învățare poate fi combinată oricând cu alte variante, pentru ca timpul necesar deprinderii limbii engleze să scadă și mai mult. O engleză vorbită fluent te va ajuta să accesezi inclusiv joburi din zona de angajări modelde videochat, care sunt, în general, foarte bine plătite.

Cursuri online

Ai mai putea să optezi și pentru varianta de a face cursuri online, în cadrul cărora un profesor îți va preda tot ceea ce trebuie să știi. Poți alege un curs plătit, însă în cazul în care nu ai un buget foarte mare îți poți îndrepta atenția către YouTube, acolo unde există o mulțime de profesori care te pot ajuta să înveți limba engleză for free. Și dacă tot am menționat YouTube, nu uita că și muzica poate deveni un aliat de nădejde: ai putea, de exemplu, ca în fiecare zi să alegi o piesă nouă în limba engleză și să încerci să o traduci singur(ă). E un execițiu care, atunci când e făcut constant, are rezultate excelente.

Alege să citești cartea preferată în limba engleză

Dacă ai una sau mai multe cărți preferate, ai putea să le recitești, însă în versiunea în limba engleză. Cititul în engleză este o modalitate foarte bună de a-ți obișnui creierul să gândească într-o altă limbă decât cea cu care e obișnuit. De regulă cărțile în engleză sunt mai scumpe, însă poți alege să le citești online sau, dacă totuși preferi un volum în format fizic, ai putea să vizitezi anticariatele care vând cărți în engleză, acolo unde prețurile sunt considerabil mai mici.

În concluzie, acestea sunt cele mai bune metode de a învăța limba engleză rapid. În general, dacă ești disciplinat(ă), dacă aloci zilnic o oră sau două acestor activități care te pot ajuta să înveți mai repede și dacă transformi acest obicei într-o rutină rezultatele vor apărea mai repede decât crezi. Succes!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate