blog-logo

Brașovenii care nu curăță zăpada din fața locuințelor riscă amenzi de până la 2.500 de lei

Brașovenii care nu curăță zăpada din fața locuințelor riscă amenzi de până la 2.500 de lei

Poliţia Locală Braşov le recomandă braşovenilor să îşi cureţe zăpada şi gheaţa din faţa casei!

Nerespectarea acestei îndatoriri cetățenești poate fi sancționată cu până la 2.500 de lei.


Așadar, persoanele fizice, persoanele juridice, dar și instituțiile publice trebuie să îndepărteze zăpada şi gheaţa din faţa caselor sau a sediilor în care îşi desfăşoară activitatea, potrivit HCL 149/2017 (Regulamentul de salubrizare si deszăpezire al municipiului Brașov). Normativul precizează amenzi între 800 şi 1.600 de lei pentru persoane fizice, iar pentru agenții economici sancțiunea pecuniară este de la 1.600 la 2.500 de lei. Menţionăm că şi anii trecuţi au fost aplicate sancţiuni, mai ales firmelor care au ignorat legislaţia în vigoare, punând în pericol integritatea pietonilor prin neîndepărtarea gheţii și zăpezii din faţa proprietăților.

Alte articole:   În ultimele 24 de ore au fost legitimate aproximativ 2.500 de persoane și au fost date 154 de amenzi


Înainte de a aplica amenzi, polițiștii locali vor discuta în teren cu cetațenii pentru a le reaminti aceste aspecte, pe parcursul campaniei inițiate și derulate în această perioadă de Poliția Locală Brașov, program de informare și conștientizare intitulat “Nu vrei să ajungi la ortopedie? Curăță zăpada și gheața din fața casei tale!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate