blog-logo

Oamenii legii au dat 291 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Oamenii legii au dat 291 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, sub autoritatea Instituției Prefectului, au organizat și desfășurat noi activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Activitățile desfășurate de către polițiștii brașoveni sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Alte articole:   În ultimele 24 de ore au fost legitimate aproximativ 2.500 de persoane și au fost date 154 de amenzi

Ieri, 10 ianuarie 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 161 de locații, 88 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 19 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

Polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 2.130 de persoane, au verificat 142 de mijloace de transport persoane și circa 200 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 304 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 291 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 12 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor și 1 sancțiune contravențională pentru fapte de natură economică, valoarea totală a acestora fiind de 22.800 lei.

Alte articole:   În ultimele 24 de ore au fost legitimate aproximativ 2.500 de persoane și au fost date 154 de amenzi

De asemenea, polițiștii au verificat aproximativ 1800 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 50 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 52 de locații, au legitimat 271 de persoane și au aplicat 56 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei.

Totodată, au fost verificate 32 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 11 locații și 21 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, au legitimat 88 de  persoane și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.  

Alte articole:   În ultimele 24 de ore au fost legitimate aproximativ 2.500 de persoane și au fost date 154 de amenzi

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate