blog-logo

Noapte albă pentru DRDP Brașov. Aproximativ 200 de utilaje au răspândit peste 1.000 de tone de material antiderapant

Noapte albă pentru DRDP Brașov. Aproximativ 200 de utilaje au răspândit peste 1.000 de tone de material antiderapant

După o noapte de cod galben de ninsori, drumarii de la CNAIR au acționat pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu 1.131 utilaje de deszăpezire și au împrăștiat aproximativ 7.182 tone de material antiderapant.

Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov au acţionat, în cursul nopții  cu 187 de autoutilaje dotate cu lamă şi răspânditor care au împrăştiat peste 1.050 de tone de sare şi nisip pe tronsoanele de drumuri naţionale înzăpezite din cele patru judeţe din aria de competenţă.

Utilajele din bazele de deszăpezire ale DRDP Brașov au patrulat întreaga noapte pe toate sectoarele de drum și au împrăștiat materiale antiderapante pentru a asigura condiții cât mai bune pentru circulație.

 “A fost o noapte albă, la propriu, pentru drumarii din centrul țării din cauza ninsorilor abundente, mai ales în zona montană din sudul și sud-estul Transilvaniei. Ninge și acum în majoritatea zonelor înalte din județele Brașov, Sibiu, Harghita și Covasna. În cursul nopții DRDP Brașov a intervenit cu aproximativ 200 de utilaje care au răspândit peste 1000 de tone de materiale antiderapante”, au spus reprezentanții DRDP Brașov.

Drumarii spun că fac tot posibilul pentru a asigura condiții cât mai bune pentru trafic și atrag atenția, șoferilor să circule cu prudență.

Alte articole:   Elicopterul SMURD, misiune de salvare în zona cabanei Mălăiești

Cu toate că depunem toate eforturile pentru a curăța drumurile naționale și autostrăzile, facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, au mai transmis reprezentanții DRDP Brașov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.