blog-logo

ITM a dat amenzi comercianților de materiale pirotehnice

ITM a dat amenzi comercianților de materiale pirotehnice

Inspecţia Muncii și respectiv Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov, a derulat în perioada 02.12.2020 – 08.01.2021, o acțiune de verificare a legalităţii privind deținerea, prepararea, experimentarea, distrugerea, transportul, depozitarea, mânuirea și folosirea articolelor pirotehnice utilizate în activitățile deținătorilor.

Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori în țară şi străinătate si care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite.

Un alt motiv care a determinat desfăşurarea aceastei acţiune este faptul că,  în perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.

Alte articole:   În ultimele 24 de ore au fost legitimate aproximativ 2.500 de persoane și au fost date 154 de amenzi

Având în vedere aceste aspecte, inspectorii de muncă brașoveni au efectuat un număr  de  controale la toţi deţinătorii de astfel de articole, pentru a se verifica dacă:

aceştia sunt autorizaţi conform legii de către Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie;

mişcarea articolelor pirotehnice, respectiv comercializarea acestora se face conform prevederilor legale;

depozitarea acestora este conformă;

daca nu sunt depăşite cantităţile aprobate pentru a fi depozitate;

articolele sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba română.

Ca urmare a acestor controale, s-au aplicat amenzi în valoare de 1000 lei. Potrivit informațiilor primite de la I.P.J. Brașov și Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, în această perioadă, la nivelul jud. Brașov, 7 persoane au suferit vătămări ca urmare a folosirii articolelor pirotehnice (petarde). Din informațiile primite până la această dată, leziunile suferite nu sunt foarte grave.

Alte articole:   În ultimele 24 de ore au fost legitimate aproximativ 2.500 de persoane și au fost date 154 de amenzi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate