blog-logo

Biserica Ortodoxă Română va sprijini campania de vaccinare anti-COVID-19

Biserica Ortodoxă Română va sprijini campania de vaccinare anti-COVID-19

Ministerul Sănătății a anunțat duminică seară, într-o postare pe Facebook, că Biserica Ortodoxă Română (BOR) se implică în campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

BOR va difuza materiale informative în eparhii, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”.

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”, a scris Ministerul Sănătății, duminică seara, pe pagina oficială de Facebook.

Ministerul amintește în mesaj că Papa Francisc a anunțat și el că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Totodată, ministerul a transmis că „numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”

Preoții ar urma să intre în etapa a doua a vaccinării în România, care începe peste câteva zile, iar Biserica Ortodoxă face apel la o informare corectă a populației.

Alte articole:   Petrece Valentine's Day alături de persoana iubită la un super concert Delia

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, a anunțat că se va vaccina împotriva COVID-19 şi le cere credincioşilor să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

Duminică, într-o intervenție la Digi24, părintele Constantin Necula a spus că profesioniștii trebuie să le explice clar oamenilor beneficiile vaccinurilor. Credincioșii trebuie să înțeleagă că și vaccinurile sunt „în mâna lui Dumnezeu”, a adaugat el.

Foto: arhiva/digi24.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.