blog-logo

Măsură inedită de protest a polițiștilor față de înghețarea salariilor: De luni, fără amenzi, doar cu avertismente

Măsură inedită de protest a polițiștilor față de înghețarea salariilor: De luni, fără amenzi, doar cu avertismente

Fără amenzi, de luni, pentru neportul centurii, vorbitul la telefon în trafic sau pentru traversări neregulamentare. Și nu e vorba de vreo schimbare legislative, ci de declanșarea protestului inedit la care vor recurge polițiștii nemulțumiți de înghețarea salariilor.

Și cetățenii trebuie să se aștepte la controale excesive și la întârzieri la ghișee, tot ca măsură de protest. Iar acesta este doar un prim pas, spun sindicaliștii, din ceea ce va urma săptămânile viitoare, dacă nu se va ajunge la o înțelgere cu guvernanții.

În ultima zi a lui 2020, polițiștii, grefierii și lucrătorii din penitenciare au ieșit în stradă și au cerut renunțarea la înghețarea salariilor. Au amenințat că pot recurge și la alte forme de exprimare a nemulțumirilor, dacă guvernanții nu se răzgândesc. Pentru că negocierile au eșuat, patru sindicate din Ministerul de Interne recurg la o măsură inedită de protest. Vor da numai avertismente, fară amenzi.

Alte articole:   O aplicație mobilă nu va mai putea fi folosită de la sfârșitul lunii iunie

Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatulului Poliţiştilor Europol: “Ordonanța de guvern care reglementează regimul contravențiilor prevede ca măsură principală amenda sau avertismentul. E clar că în condițiile în care cuantumul amenzilor reprezintă o sumă ce se varsă la bugetele locale, nu cred că vor fi colegi dornici să umfle bugetele locale”.

Dacă o astfel de măsură i-ar favoriza pe cei dispuși să încalce legea, excesul de zel la care vor recurge polițiștii va crea multe neplăceri.

Transportatorii sunt direct afectați de protestul sindicaliștilor din poliție. Am vrut să aflăm și ce spun oficialii din Ministerul de Interne despre acest protest.

Cât de mult va fi afectat Ministerul de Interne de ceea ce au anunțat că vor face polițiștii de luni începând, e greu de spus. Am încercat să obținem un punct de vedere dar, așa cum întâmplă în ultima vreme, nu ni s-a oferit niciunul.

Alte articole:   Lucian Pătrașcu: Cum să ai peste 2.000 de angajați în subordine și Brașovul să arate atât de rău?

Reprezentații sindicaliștilor amenință și cu alte măsuri în perioada următoare: nu vor mai face ore suplimentare, nu vor mai verifica persoanele aflate în carantină și promit să răspundă doar urgențelor.

Sursa: TVR

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.