blog-logo

publicitate

COVID-19. Polițiștii brașoveni au dat amenzi de 6.500 de lei în ultimele 24 de ore!

COVID-19. Polițiștii brașoveni au dat amenzi de 6.500 de lei în ultimele 24 de ore!

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 08 ianuarie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 145 locații, 55 desocietăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 9 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. Totodată, au fost legitimate peste 1.860  de persoane, verificate 123 de mijloace de transport persoane și 164 de autovehicule. 

Alte articole:   Controale în malluri, piețe și parcuri! Amenzi de peste 8.000 de lei

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 202  sancțiuni contravenționale, dintre acestea 191 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală şi 11 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a acestora fiind de 6.500 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 1.665 depersoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 32 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 80 delocații. De asemenea, au fost legitimate 209  persoane, fiind aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 lei.

De asemenea, au fost verificate 34 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Alte articole:   Controale în malluri, piețe și parcuri! Amenzi de peste 8.000 de lei

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov nu au obținut rezultate în cadrul activităților desfășurate la data de 08 ianuarie 2020.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Alte articole:   Controale în malluri, piețe și parcuri! Amenzi de peste 8.000 de lei

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.