blog-logo

Marea Britanie ne returnează pușcăriașii. România, prima țară care își va primi infractorii

Marea Britanie ne returnează pușcăriașii. România, prima țară care își va primi infractorii

Marea Britanie ne trimite înapoi infractorii, după Brexit. Avionul condamnaților va sosi în România săptămâna viitoare.

După ieșirea din UE, autorităţile britanice au decis să trimită puşcăriaşii în ţările lor de origine, iar românii şi polonezii sunt primii care vor părăsi penitenciarele Regatului, potrivit adevarul.ro.

The Independent informează că două zboruri, fiecare cu câte 30 de infractori, vor decola săptămâna viitoare din Londra spre România, respectiv Polonia.

Un avion care va avea 30 de pasageri, toţi români condamnaţi şi închişi până acum în Marea Britanie, dar alungaţi de Brexit, va sosi în România miercuri, 13 ianuarie.

Cei 30 de infractori au condamnați la închisoare pentru fapte grave, precum tâlhărie sau omor.

Alte articole:   Mituri cu care se confruntă medicii în stomatologia pediatrică. Ce trebuie să știi pentru copilul tău

Următorul zbor are ca destinaţie Varşovia, însă acesta stă însă sub semnul întrebării, întrucât în Polonia este încă în vigoare interdiciția de a călători înspre și dinspre Regatul Unit.

Presa britanică scrie că acesta este însă doar începutul operaţiunilor de deportare a infractorilor. În perioada următoare, alte avioane cu infractori provenind din ţările Uniunii Europene vor decola de la Londra având ca destinaţii ţările de origine ale deţinuţilor.

Decizia Regatului Unit de a repatria forțat infractorii a stârnit numeroase controverse în plan internațional.

ONU a atras atenția că astfel de decizii cresc riscurile pentru sănătatea publică din lume, după ce un deținut repatriat în Jamaica a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la scurt timp după intrarea în țară, însă britanicii au dat asigurări că infractorii, dar şi gardienii care îi vor escorta vor purta măşti şi mănuşi, iar înainte de a fi ridicaţi din închisoare li se va lua temperatura.

Alte articole:   Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep cursurile online

Potrivit Adevarul, care citează presa internațională, ONU a mai avertizat că deportaţii riscă să se confrunte cu „dificultăţi financiare extreme” şi potenţial trafic de persoane la întoarcerea în ţara lor de origine, din cauza nivelurilor deja ridicate de şomaj ca urmare a pandemiei, dar Ministerului de Interne britanic a anunţat că infractorii străini din închisorile britanice vor fi expulzaţi în continuare, indiferent de riscuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate