blog-logo

Zece persoane accidentate pe pârtiile din Masivul Postăvaru. Recomandările salvamontiștilor brașoveni

Zece persoane accidentate pe pârtiile din Masivul Postăvaru. Recomandările salvamontiștilor brașoveni

Zece persoane au avut nevoie de ajutorul salavamontiștilor brașoveni, iar una dintre ele a avut nevoie de intervenția paramedicilor.

Salvamontiștii brașoveni au intervenit, miercuri, în nouă cazuri în care amatorii de sporturi de iarnă au suferit diverse accidentări pe pârtiile de schi și săniuș din Poiana Brașov.

“O zi extrem de aglomerată, atât din punct de vedere al turiștilor aflați pe domeniul schiabil din Postăvaru, cât și din punct de vedere al numărului de accidentări!

Astăzi, 06.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 9 cazuri, vizând 10 persoane, care s-au accidentat în timp ce schiau, sau practicau snowboardul, pe pârtiile din Masivul Postăvaru. Pentru una dintre persoane a fost nevoie și de intervenția echipajului SMURD, care a transportat-o la unitatea spitalicească, pentru investigații suplimentare”, au scris pe pagina de facebook reprezentanți Serviciului Public Local Salvamont Brașov .

Totodată, salvamontiștii brașoveni atenționează că practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru siguranța celor din jur!

Alte articole:   Ministrul Educației: Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus

De asemenea, salvatorii montani au amintit ce responsabilități le revin organizatorilor de tabere și celorlati turiști, pentru siguranța pe pârtii.

“Deoarece este încă vacanță, iar perioada taberelor pentru copii este în plină desfășurare, ne confruntăm cu un flux mare de schiori pe pârtiile din Masivul Postăvaru. În această situație suntem în masură să facem câteva recomandări din punct de vedere al conduitei pe pârtie, atât organizatorilor de tabere, cât și celorlați turiști, pentru evitarea unor evenimente nedorite”, au transmis salvamontiștii brașoveni.

Organizatorii de tabere trebuie să știe și să ia in considerare următoarele:

  • Numărul maxim de copii admis într-un grup este de 4, pentru copiii sub 6 ani și de 6 pentru copiii cu vârsta de peste 6 ani.
  • Portul căștii pentru copii este obligatoriu pe toată durata cât aceștia se află pe pârtie.
  • Să nu staționeze cu grupurile de copii decât pe marginea pârtiei, niciodată în zonele înguste ale acesteia și doar în zonele cu vizibilitate, unde puteți fi ușor reperați (nu sub ruperile de pantă, după curbe, etc.)
  • Să nu folosească niciodată întreaga lățime a pârtiei. Lăsați de fiecare dată culoare de trecere, pentru ca ceilalți schiori să vă poată depăși. În zonele înguste ale pârtiei, să folosească doar o singură trasă și să țină copiii în șir indian.
  • Să se asigure la traficul din amonte de fiecare dată când grupul se pune în mișcare și să plece doar când este cale liberă. În momentul în care traficul în zona respectivă se aglomerează, să se oprească pe margine până se mai eliberează.
  • Să nu schieze mai multe grupuri în paralel, sau să se intercaleze grupurile între ele.
  • Să nu iasă cu grupul de copiii din pârtia amenajată. Stratul subțire de zăpadă poate ascunde multe pericole (pietre, cioate, rigole, etc.)
Alte articole:   Hochei: Victorie în deplasare pentru Corona Braşov Wolves, în Erste Liga

Pe turiști îi sfătuim ca în momentul în care întâlnesc aceste grupuri de copii, să schieze cu prudență și să reducă considerabil viteza, astfel încât să poata evita orice manevră a membrilor grupului și să nu se interpună între aceștia„, au conchis salvatorii montani.

Foto: Facebook.com/Salvamont Poiana Brasov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate