blog-logo

Universitatea Transilvania, locul 2 în topul instituțiilor de învățământ superior cu cele mai multe cadre didactice de peste 65 de ani

Universitatea Transilvania, locul 2 în topul instituțiilor de învățământ superior cu cele mai multe cadre didactice de peste 65 de ani

Peste 600 de profesori titluari și 2.400 de profesori asociați, care au depășit vârsta de pensionare predau încă în universitățile din România.

În cele 72 de universități din România, 619 de profesori titulari au vârstă de pensionare, conform datelor publicate de Ministerul Educației pentru anul universitar în curs 2020-2021. Alți 2.468 de profesori, conferențiari, lectori și asistenți predau în universități ca personal didactic asociat.

Numărul profesorilor universitari titulari cu vârsta de peste 65 de ani ajunge la 481 în universitățile din România. De asemenea, mai sunt 105 persoane de peste 65 de ani cu funcția de conferențiar în rândul personalului didactic titular și 33 de lectori universitari, potrivit edupedu.ro.

Alte articole:   Ministrul Educației: Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus

În lista ministerului apare un singur asistent universitar peste vârsta de pensionare, la Universitatea Politehnică din Timișoara, în general postul fiind ocupat de tinerii care vor să rămână în sistemul universitar după terminarea studiilor.

Cei mai mulți profesori universitari titulari care au depășit vârsta de pensionare sunt la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Este vorba de 62 de profesori de medicină/farmacie.

Locul doi este ocupat de două universități, respectiv Universitatea Politehnică din București cu 43 de profesori titulari cu vârste peste 65 de ani și Universitatea Transilvania din Brașov tot cu 43 de profesori titulari în vârstă, dar și cu 17 conferențiari și 4 lectori.

Alte articole:   Kids Tâmpa, învinsă de Dunărea Călărași

Academia de Studii Economice (ASE) din București se află pe locul al treilea cu 27 de posturi de profesori universitari ocupate de persoane care au cel puțin 65 de ani, urmată de Universitatea Politehnică din Timișoara cu 24 de profesori cu vârsta de peste 65 de ani și de Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București cu 20 de titulari peste vârsta de pensionare.

În universitățile particulare, cele mai multe cadre didactice titulare de peste 65 de ani sunt la Universitatea “Spiru Haret” (44), urmată de Universitatea Titu Maiorescu (39).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Cum sa plece fosilele din asa posturi calde? Au si salarii de merit pentru ca au multi scalvi pe plantatie. Cum sa stea acasa? Se darama Universitatea daca ei nu mai vin.

    Daca ii intrebi ceva din domeniul actual incep si se balbaie, transpira si incep sa abereze in speranta ca studentul nu isi da seama ca bat campii. Cei mai multi (cu care am avut contact) merg pe ideea „volumul mare de scris = nota buna” .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate