blog-logo

De ce este transportat vaccinul anti-COVID-19 în cutii de pizza

De ce este transportat vaccinul anti-COVID-19 în cutii de pizza

Institutul Cantacuzino a reacționat miercuri în legătură cu imaginile controversate care surprind transportarea vaccinului împotriva COVID-19, în cutii de pizza.

Instituția precizează într-un comunicat de presă că s-a ajuns la această situație în condițiile în care numărul dozelor de vaccin solicitate de spitale sau de direcţiile de sănătate publică este mai mic, de obicei, decât al celor aflate într-o cutie originală a producătorului, motiv pentru care flacoanele trebuie împărţite.

Totodată, institutul susține că toate vaccinurile sunt distribuite în condițiile recomandate de către producător, respectându-se cu strictețe lanțul de frig impus.

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitoare la folosirea ca ambalaj de transport pentru  flacoanele de vaccin împotriva COVID-19 a unor cutii inscripționate Pizza, facem următoarele precizări:

Vaccinul Pfizer-BioNtech este livrat de către producător în cutii cu dimensiunile 230/230/40 mm ce conțin 195 de flacoane a câte 5 doze fiecare.

Numărul de doze de vaccin solicitate de spitale și direcțiile de sănătate publică județene este, în majoritatea cazurilor, mai mic decât numărul dozelor aflate într-o cutie, motiv pentru care este necesară desfacerea cutiilor și împărțirea flacoanelor în alte cutii mai mici.

În acest sens, pentru demararea campaniei de vaccinare, a fost aleasă soluția achiziționării din comerț a unei cutii cu dimensiunile de 250/250/40 mm care să corespundă cât mai mult dimensiunilor cutiei originale Pfizer,  pentru a se putea încadra cât mai bine în recipientele calificate pentru transportul vaccinului la temperatura controlată de 2-8℃.

Menționăm faptul că distribuirea vaccinului a început în perioada sărbătorilor de iarnă, timp în care furnizorii de ambalaje nu au avut activitate.

Toate vaccinurile distribuite de Centrul național de stocare sunt transportate în condițiile recomandate de către producător, respectându-se cu strictețe lanțul de frig impus, atât stocare la -70℃, manipulare în camera de frig de 2-8℃ cât și transportul în recipientele speciale, iar înscrisul de pe  cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului”, se arată în comunicatul de presă transmis de Institutul Cantacuzino.

Alte articole:   Accident cu 3 victime pe drumul spre Poiana Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate