blog-logo

Inspectorii de muncă au aplicat, în decembrie, amenzi în valoare totală de 32.000 de lei și 32 de avertismente

Inspectorii de muncă au aplicat, în decembrie, amenzi în valoare totală de 32.000 de lei și 32 de avertismente

Pe parcursul lunii decembrie, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 76 controale în vederea verificarii modului în care angajatorii respectă masurile impuse pe perioada pandemiei, potrivit prevederilor Legii nr. 55 din 15 mai 2020 (privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

În urma acestor controale au fost aplicate pentru deficiențele constatate amenzi în valoare de 32.000 lei, precum și 32 de avertismente.

In principal, sancțiunile au fost acordate pentru:

neasigurarea triajului asa cum este definit de prevederile legii menționate , si anume, nerespectarea obligativității “organizării activităţii instituţiilor şi autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor, astfel încât să se asigure la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori. Pentru personalul propriu triajul epidemiologic constă în măsurarea temperaturii prin termometru noncontact, iar pentru vizitatori triajul se realizează prin măsurarea temperaturii.” nerespectarea distanței între mese; functionarea în spații închise destinate alimentației publice, deși icidența COVID 19  depășea indicele 3

Alte articole:   În ultimele 24 de ore au fost legitimate aproximativ 2.500 de persoane și au fost date 154 de amenzi

În afara acestor controale, având în vedere Strategia Nationala privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, inspectorii de munca au realizat , în luna decembrie,  un număr de 131 controale,fiind  depistate 23 persoane care desfasurau muncă nedeclarată pentru care  un număr de 27 angajatori au fost sanctionați  cu  amenzi  în valoare de 300.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 119 de controale,  în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare de 3000 lei și  2 avertismente.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă  în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 68.000 lei.

Alte articole:   În ultimele 24 de ore au fost legitimate aproximativ 2.500 de persoane și au fost date 154 de amenzi

Tot în luna decembrie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 76 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr  de 25 angajatori cu amenzi în valoare de 23.000 lei si 23 de avertismente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate