blog-logo

Filarmonica Brașov, primul Concert Simfonic din 2021

Filarmonica Brașov, primul Concert Simfonic din 2021

Filarmonica Brașov invită publicul la primul Concert Simfonic din acest an, care se va desfășura tot în Sala Virtuală de concerte.

Campania „Filarmonica la Tine acasă” continuă și 2021 și dă startul concertelor simfonice organizate de Filarmonică cu un program special.

Astfel, joi, 7 ianuarie de la ora 19.00, melomanii sunt invitați pe paginile de socializare ale instituției (facebook și youtube) să urmărească transmisiunea LIVE a concertului ce are în program un repertoriu de notorietate – O. Respighi – Suita a 3-a din „Arii și Dansuri antice” și J. Haydn – Simfonia nr. 101 în Re major „Ceasornicul”, eveniment ce se va desfășura sub bagheta dirijorului George Hariton.

Alte articole:   Leul s-a „vaccinat” pentru criza Covid

În „Arii şi dansuri antice” de Ottorino Respighi, compozitorul se dovedește un maestru al culorii, al nuanțelor discrete, păstrînd „parfumul” de altădată al discursului muzical elegant, de un rafinament aparte. Simfonia nr. 101 în re major „Ceasornicul” (1794), începe cu o introducere – Adagio – în re minor, concentrată, ca o introspecție filozofică, pe care interpretările de mare clasă știu să o sublinieze. Simfonia nr. 101 de Haydn și-a cucerit popularitatea sub numele de „Ceasornicul”, datorită sunetelor sacadate, tic-tac-ului care acompaniază melodia din mișcarea lentă – Andante.

Ea apare ca un refren în diferite transformări și înveșmântări orchestrale (forma este o combinație de rondo și de temă cu variațiuni) Allegreto este un menuet impetuos, sărbătoresc și energic.

Alte articole:   234 - numărul de voturi de care are nevoie Cioloș ca să aibă Guvern

Trioul prezintă gingășie și umor pastoral. Finalul simfoniei – Vivace – este o mișcare de o excepțională forță și multitudine artistică.

“Un eveniment muzical ce marchează începutul unei activități culturale ce stă sub semnul adaptării la o altfel de stare de normalitate ce se dorește a fi trăită și simțită de publicul meloman și nu numai”, precizează reprezentanții Filarmonicii Brașov.

Accesul la concert este gratuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.