blog-logo

Primarul Allen Coliban nu a cerut nici până acum la AFIR renunțarea la DF Gorița

Primarul Allen Coliban nu a cerut nici până acum la AFIR renunțarea la DF Gorița

Heirupismul administrativ lansat de USR și coordonat de primarul Allen Coliban, în ceea ce privește renegocierea cu Agenția pentru Finanțarea Investiților Rurale (AFIR) a contractului de finanțare privind drumul forestier Gorița, a ajuns în impas.

Vă reamintim că Allen Coliban a convocat în decembrie o ședință deîndată a Consiliului Local Brașov ca să fie mandatat să negocieze contractul de finanțare cu AFIR, în sensul renunțarea la construirea DF Gorița, dar să nu se piardă bani nerambusabili pentru modernizarea altor patru drumuri forestiere, printr-un contract semnat de fosutl primar George Scripcaru.

Graba era dată de termenul de 15 decembrie 2020, până la care proiectul „Investiţii pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii silvice în fondul forestier proprietate publică a Municipiului Braşov” trebuia să fie încheiat, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Singurul lucru concret făcut de Primăria Brașov a fost depunerea unei solicitări în data de 14.12.2020, în sistemul informatic al AFIR, prin care se solicită prelungirea duratei contractului cu 3 ani, precum și modificarea reprezentantului legal, documentatie care se află în stadiul de analiză, la acest moment, la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 7 Centru Alba Iulia, după cum a confirmat în exclusivitate pentru newsbv.ro directorul instituției, Lidia Delia Bogdan.

Aceasta ne-a declarat că CRFIR dorește continuarea proiectului, dar Primăria Brașov trebuie să vină cu altă alternativă la construirea DF Gorița. Aceasta este condiția impusă municipalității: respectarea criteriilor de eligibilitate care au stat la baza selectarii proiectului.

Întrucât grosul punctajului obținut de proiectul Primăriei Brașov a fost dt de construirea unui drum nou forestier, precum și de suprafața silvică deservită de acesta, singura alternativă este ca Allen Coliban să vină cu o propunere de construire a unui alt drum forestier, pentru care se vor cheltui alți bani pentru Studiul de Fezabilitate, așa cum a încasat colega lui de partid pentru Gorița. Studiu de Fezabilitate în care se va stabili ce traseu trebuie urmat și câți copaci vor fi tăiați din pădure.

(Rămâne de văzut dacă nu vor există alte proteste ale USR că se distrug pădurile, petiții online, procese cu Consiliul Local în care USR să se judece cu primarul USR etc.)

Mai mult, Lidi Delia Bogdan a precizat că, până la acest moment, nu s-a depus nicio documentație de către Primăria Brașov privind renunțarea la drumul Gorița.

Despre faptul că Primăria poate pierde finanțarea nerambursabilă, am scris în analiza crtieriilor de eligibilitate în analiza de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate