blog-logo

Oamenii legii au dat 196 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Oamenii legii au dat 196 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 04 ianuarie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 117 locaţii, 43 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 9 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 1.750 de persoane, verificate circa 110  mijloace de transport persoane și 150 de autovehicule.  

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 196 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 7 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libbera circulaţie, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de 21.500 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 1.550 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 56 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 51 de  locații. De asemenea, au fost legitimate 275 de  persoane, verificate 31 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au fost aplicate 53 de  sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat  7  locații, au legitimat 59 de persoane și au aplicat  24 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului județ Brașov și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate