blog-logo

Aproape 12.000 de cadre medicale imunizate împotriva COVID-19, în 24 de ore. Câte reacții adverse s-au înregistrat

Aproape 12.000 de cadre medicale imunizate împotriva COVID-19, în 24 de ore. Câte reacții adverse s-au înregistrat

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 11.912 de persoane și s-au înregistrat 10 reacții adverse, comune și minore, între care una de tip local și nouă reacții generale.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 4 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 11.912

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 25.508.

Alte articole:   Mii de articole pirotehnice, găsite în maşina unui brașovean, la Hoghiz

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 10 reacții comune și minore, dintre care: – 1 reacție de tip local; – 9 reacții generale .

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 47 reacții comune și minore, dintre care: – 8 reacții locale cu durere la locul injectării; – 39 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie).

Potrivit CNCAV, programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare, transmite Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Alte articole:   Începe a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate