blog-logo

Jandarmul brașovean care făcea trafic cu cocaină a dat în judecată penitenciarul pentru condițiile grele de detenție

Jandarmul brașovean care făcea trafic cu cocaină a dat în judecată penitenciarul pentru condițiile grele de detenție

Jandarmul brașovean care fost condamnat la aproape șase ani de pușcărie, după ce a fost prins în flagrant că făcea trafic de cocaină, a cerut ajutorul judecătorilor, susținând că este victima unor abuzuri, în penitenciar.

Ovidiu Gavriluț are viață grea în pușcărie. Fără cocaină, fără chefuri cu „bombardieri” și cu tot soiul de reguli greu de respectat, infractorul a decis să-i dea în judecată pe reprezentanții Penitenciarului Rahova. Traficantul s-a plâns judecătorilor că funcționarii de la Rahova refuză, în mod abuziv, să îi ofere un regim de detenție mai blând, iar magistrații au admis, în parte, cererea infractorului.

Admite în parte contestaţia formulată de petentul condamnat Gavriluţ Ovidiu împotriva Încheierii nr. 731/31.08.2020 a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează în parte Încheierea nr. 731/31.08.2020 a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova în ceea ce priveşte termenul pentru reanalizarea regimului de executare. Stabileşte termen pentru reanalizarea regimului de executare la data de 18.01.2021. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”au decis magistrații.

Alte articole:   Ateliere de împletit găzduite de Biserica „Sfânta Muceniță Tatiana” în colaborare cu Muzeul „Casa Mureșenilor”

Trimis în judecată de DIICOT, jandarmul a primit aproape șase ani de pușcărie. „Inculpatul va executa în final pedeapsa rezultantă de 5 (cinci) ani, 9 (nouă) luni şi 10 (zece) zile închisoare în regim de detenţie. (…) Dispune aplicarea măsurii complementare a degradării militare faţă de inculpatul sergent major Gavriluţ Ovidiu, constând în pierderea gradului şi a dreptului de a purta uniformă, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri de condamnare”a decis tribunalul militar.

În timpul anchetei, procurorii DIICOT au descoperit că jandarmul măsluia cocaina, adăugând îndulcitor alimentar, pentru a obține o cantitate mai mare și, evident, pentru a produce mai mulți bani. 

„Dispune confiscarea specială de la inculpat a cantităţilor de droguri rămase în urma analizelor de laborator efectuate, respectiv: – 69,10 grame de pulbere presată care conţine cocaină, ambalată în plicul cu sigiliul tip M.A.I. cu nr.18428 (raport de constatare tehnico – ştiinţifică nr.768563/27.12.2018), – 0,42 grame pulbere de cocaină în amestec cu glucitol ambalată în plicul cu sigiliul tip M.A.I. cu nr.18373 (proba nr.1, raport de constatare tehnico – ştiinţifică nr.768564/04.01.2019), – 1 buc. cântar electronic de culoare neagră, rămas după efectuarea analizelor fizico-chimice, ambalat în plicul cu sigiliul tip M.A.I. cu nr.18373 (proba nr.8, raport de constatare tehnico – ştiinţifică nr.768564/04.01.2019)”a stabilit instanța.

Alte articole:   Rata şomajului în județul Brașov s-a stabilizat la un nivel scăzut

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
 1. Romulus Adrian Bogdan 3 ianuarie 2021, 8:44 PM

  Serios ? Dar ce credea , ca puscaria e Bahamas ? Multi saraci ai Romaniei nu au conditiile lui , din puscarie , acasa , in sinul familiei .

  Reply
 2. Neculai Ghindeal 5 ianuarie 2021, 9:14 AM

  Ei, am mai pomenit una! „Traficantul s-a plâns judecătorilor că funcționarii de la Rahova refuză, în mod abuziv, să îi ofere un regim de detenție mai blând, iar magistrații au admis, în parte, cererea infractorului.”
  I-auzi al dracului bandit! Pe vremuri, când eram sub arme, regulamentele militare spuneau clar că „soldatul românesc trebuie să suporte cu tărie privațiunile serviciului militar”. Scurt pe doi! Și-acu’ pușcăriașii se plâng de condițiile „dinăuntru”? De când atâtea mofturi pe capul lor și mai ales de când trebuie să-i bage cineva în seamă. E PUȘCĂRIE! Nu-i nici hotel, nici motel nici bordel. Ce, dracu’ i-a pus să se țină de borfășii și să intre la bulău?
  Bandiții ăștia știu că primesc bani mai mulți de la buget decât orfanii, sărmanii, handicapații și toate grupele defavorizate din punct de vedere economic? Și tot ei se plâng? Ar trebui să li se dea cazmale, târnăcoape și de muncă la canalele de irigații, că vremea-i din ce în ce mai secetoasă și recoltele din ce în ce mai precare. Nu muncești? Nu mănânci! Ce-s mofturile astea nordvegiene? Țin minte că nenorocitul de Breivik a dat în judecată statul nordvegian pentru că n-avea cuptor cu microunde. Și culmea e că ăia l-au luat în serios, în loc să-l fi spânzurat așa cum ar fi fost normal.
  La cât se fură în România, o să se umple pușcăriile și dacă suntem proști să le acceptăm mofturile tutuLor bandiților, o să ne ducem de râpă. Mofturile bandiților pe de o parte, pensiile speciale pe de alta, nici nu-i de mirare că ne-am îndatorat mai ceva ca-n vremurile de tristă amintire și nici n-avem cine știe ce economie ca pe vremuri.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov