blog-logo

Amenzi de peste 20.000 de lei în 24 de ore în urmă controalelor privind respectarea măsurilor de protecție

Amenzi de peste 20.000 de lei în 24 de ore în urmă controalelor privind respectarea măsurilor de protecție

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 02 ianuarie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 107 locații, 39 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 9 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. Totodată, au fost legitimate aproximativ 2.100 de persoane, verificate 117 mijloace de transport persoane și 170 de autovehicule.  

Alte articole:   Primăria Săcele vrea să cumpere autobuze electrice

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 215 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 198 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală şi 17 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a acestora fiind de peste 18.000 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 1.850 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 63 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 61  locații. De asemenea, au fost legitimate 175 depersoane, fiind aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.500 lei.

Alte articole:   Un liceu din Rupea împlinește 100 de ani. Ce evenimente sunt organizate cu această ocazie?

De asemenea, au fost verificate 61 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 79 depersoane, au verificat 5 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă şi 14 locații, aplicând  10 sancțiuni contravenționale.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Alte articole:   Virgil Popescu: Avem un preţ foarte mare la gaz, nejustificat 

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.