blog-logo

Dracula Film Festival Brașov, în topul festivalurilor de film horror din lume

Dracula Film Festival Brașov, în topul festivalurilor de film horror din lume

Dracula Film Festival de la Braşov, eveniment deschis depotrivă producţiilor de ficţiune şi documentare, a fost inclus în lista celor mai importante 50 de festivaluri de gen din 2020, după o ediţie care s-a desfăşurat în premieră simultan în sălile de cinema şi online.

Dread Central, reputatul site american de informaţii şi analize dedicate spaţiului Horror, a publicat pe 23 decembrie selecţia celor mai bune festivaluri de film Horror din întreaga lume, The Best Horror Festivals in the World 2021, realizată de un grup de 15 experţi din industrie, cineaşti, jurnalişti, scriitori sau curatori, printre care s-au numărat personalităţi cu o autoritate incontestabilă precum Tony Timpone (Editor-in-Chief la Fangoria între 1987 şi 2010), Jongsuk Thomas Nam (Managing Director al Network of Asian Fantastic Films/NAFF) sau Tim KC Canton (co-fondator al Panic Fest, ales de MovieMaker unul dintre festivalurile de top din lume în 2018, 2019 şi 2020).

Alte articole:   Obeliscul din fața Gării Brașov, o deschidere spre nou și trecutul istoric al orașului

Includerea DFF pe lista finală este remarcabilă dat fiind faptul că a fost obligatoriu ca festivalurile selectate să primească voturi din partea membrilor panel-ului care nu au fost asociaţi în vreun fel cu festivalul respective.

“Ne bucură nespus această dovadă de recunoaştere, mai ales că vine după o ediţie organizată în condiţii extrem de dificile, în care experienţa live specială pe care festivalul îşi propune să o ofere an de an a fost limitată în 2020 de restricţiile dictate de pandemie. Rămânem cu satisfacţia că totuşi ea a existat şi că tradiţia evenimentului nu a fost întreruptă, dar şi că filmele nominalizate au putut fi accesibile nu doar publicului prezent în săli ci majorităţii iubitorilor de cinema horror, fantastic şi experimental din toată ţara, prin difuzarea lor online. Forţaţi de împrejurări, am primit în toamna asta multe lecţii din care sperăm că am tras învăţămintele corecte şi că ediţia de anul viitor, la a cărei pregătire lucrăm deja, va fi una memorabilă”, a declarat Marian Gîlea, producătorul Dracula Film Festival.

Dracula Film Festival este un proiect al Asociaţiei Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Alte articole:   Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021: A fost publicat al doilea set de teste de antrenament

Lista celor mai importante 50 de festivaluri de gen din lume poate fi vizualizată AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate