blog-logo

Oamenii legii au aplicat, luni, 225 de sancțiuni în valoare totală de 28.700 de lei

Oamenii legii au aplicat, luni, 225 de sancțiuni în valoare totală de 28.700 de lei

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 28 decembrie 2020, polițiștii brașoveni au verificat 163 de locați, 73 de  societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 16 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate peste 2.750 de persoane, verificate 135 de mijloace de transport persoane și 170 de autovehicule.  

Alte articole:   4 martie: 200 de cazuri noi de coronavirus, la Brașov

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 225 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 217 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 8 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de 28.700 lei.

Totodată, polițiștii au verificat 2.530 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 51 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 46 de  locații. De asemenea, au fost legitimate peste 280 de  persoane, verificate 8 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 lei.

Alte articole:   Amenzi pentru gălăgia făcută cu bormașina

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 75 de locații, 32 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, au legitimat 74 de persoane și au aplicat 17 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Alte articole:   Polițiștii au dat, miercuri, 149 de amenzi

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului județ Brașov și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate