blog-logo

Oamenii legii au aplicat 227 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 26.000 de lei

Oamenii legii au aplicat 227 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 26.000 de lei

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, sub autoritatea Instituției Prefectului, au organizat și desfășurat noi activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Activitățile desfășurate de către polițiștii brașoveni sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Alte articole:   900 de persoane din județ au COVID-19. Incidența la Hălchiu este 4,31, iar la Sânpetru 3,17

Ieri, 27 decembrie 2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 144 de locații, 72 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 4 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

Polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimat aproximativ 3.000 de persoane, au verificat 114 de mijloace de transport persoane și circa 200 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 227 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 204 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 23 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, valoarea totală a acestora fiind de 26.000 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat aproximativ 2.750 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Alte articole:   900 de persoane din județ au COVID-19. Incidența la Hălchiu este 4,31, iar la Sânpetru 3,17

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 77 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 113 locații, au legitimat 217 de persoane și au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei.

De asemenea, au fost verificate 82 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 59 de locații, au legitimat 184 de  persoane și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.  

Alte articole:   900 de persoane din județ au COVID-19. Incidența la Hălchiu este 4,31, iar la Sânpetru 3,17

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate