blog-logo

Cum arată și ce informații conține adeverinţa de vaccinare anti-COVID-19

Cum arată și ce informații conține adeverinţa de vaccinare anti-COVID-19

Fiecare persoană care se va vaccina împotriva COVID-19 va primi o adeverință doveditoare de vaccinare.

Adeverința de vaccinare este emisă în limba engleză și în limba română, iar duminică, primii români care s-au vaccinat împotriva COVID-19 au prezentat adeverințele lor în fața jurnaliștilor.

Documentul conține numele, vârsta, unitatea medicală unde s-a făcut vaccinul, procedura urmată, dar și alte informații care permit o trasabilitate a fiecărei doze.

Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare.

„Vaccinarea este gratuită, voluntară/ neobligatorie, iar adeverința doveditoare nu este eliberată cu scopul de a condiționa sau restricționa ulterior drepturile persoanelor vaccinate”, se arată în informarea transmisă de Guvern.

Pe pagina de Facebook RO Vaccinare au fost publicate imagini cu adeverința de vaccinare, care ar putea fi „pașaportul spre libertate”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Gogîrlă, mulțumită de jocul junioarele 1 ale Coronei după două meciuri amicale

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate