blog-logo

Aproape o mie de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19

Aproape o mie de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19

Aproape 1000 de cadre medicale au fost vaccinate, duminică, până la ora 18,00, la nivelul întregii ţări, conform unui comunicat remis de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Numărul total de cadre medicale, din cele 10 spitale, cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri a fost de 960.

Nicio persoană imunizată nu a prezentat efecte adverse.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unităţi sanitare aflate în prima linie în lupta cu COVID-19 continuă luni şi marţi.

Debutul campaniei a fost marcat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Capitală, prima persoană vaccinată fiind Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Alte articole:   Amical inedit pentru Kids Tâmpa Brașov

La Brașov prima persoană vaccinată în această campanie de imunizare a fost directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Andreea Moldovan.

Alți aproximativ 8.500 de medici din spitalele din județul Brașov s-au înscris pe listele de așteptare pentru a fi vaccinate împotriva noului coronavirus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.