blog-logo

ANAF reia popririle pe conturile bancare, începând de astăzi

ANAF reia popririle pe conturile bancare, începând de astăzi

Sfârşitul anului vine cu o veste proastă pentru firmele cu restanţe la plata datoriilor către stat, odată cu expirarea prevederilor OUG 118/2020.

Conform OUG 181/2020, se prelungea până la data de 25 decembrie 2020, inclusiv, termenul până la care obligațiile fiscale scadente începând cu data de 21 martie 2020 și neachitate nu erau considerate restante, termen până la care nu se calculau și nu se datorau penalități de întârziere, iar executarea silită nu începe sau este suspendată.

Tot prin OUG 181 era suspendată, printre altele, până la data de 31 decembrie 2020 aplicarea amenzii de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru operatorii economici care nu au conectat casele de marcat la sistemul informatic al ANAF.

Alte articole:   Majoritatea elevilor din județul Brașov sunt testați de COVID-19 acasă, de către părinți

Până pe 15 decembrie firmele cu datorii puteau depune o cerere pentru eşalonarea datoriilor, iar în cazul  contribuabililor care au făcut acest lucru expirarea OUG 118 nu va avea niciun efect.

Astfel, de astăzi, 26 decembrie ANAF va relua executările silite, iar dobânzile și penalitățile vor începe din nou să se acumuleze în contul debitorilor.

Sistemul e-Popriri, funcțional

Tot de astăzi se activează sistemul e-Popriri, potrivit avocatnet.ro.

În mod normal, sistemul e-Popriri urma să devină funcțional în data de 27 martie 2020, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauză că România a intrat în starea de urgență și s-au suspendat popririle bancare.

Alte articole:   Afla mai multe despre pardoseala ideala pentru medii industriale

Aplicația e-Popriri va automatiza înființarea și ridicarea popririlor bancare, astfel încât popririle să se instituie și să se ridice în timp real, dar și să se evite situațiile în care din conturi sunt reținute sume mai mari decât cele ce trebuie recuperate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate